preskoči na sadržaj

Strukovna škola Đurđevac

Login
Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 1. 2016.

Ukupno: 354966
Ovaj mjesec: 7949
Ovaj tjedan: 2603
Danas: 13
Projekti

BE WORLD CLASS

 

Obrazovanje

Studiranje

VUB

vijesti
Posjet 'Srcu Slavonije'
Jasmina Rep / datum: 15. 3. 2018. 11:21

Ako niste znali, Đakovo je grad koji ponosno nosi titulu 'Srce Slavonije', a smješten je u istočnoj Slavoniji. Kada netko spomene Đakovo, odmah pomislimo na prekrasnu neoromaničku katedralu sv. Petra čiju je izgradnju podupirao biskup Josip Juraj Strossmayer i koju je papa Ivan XXIII. proglasio 'najljepšom crkvom između Venecije i Carigrada'. Osim katedrale, Đakovo je poznato po brojnim kulturnim manifestacijama od kojih su najpoznatiji Đakovački vezovi i Ivanjski krijesovi.

Učenici 2. h razreda, smjer kuhar i konobar, su uz stručno vodstvo nastavnika Mirka Vujića, Momčila Manojlovića, Josipa Kolarevića, Danijela Moslavca i Lovorke Kučinić proveli jedan cijeli dan u Đakovu i vinogradima Đakovačko - osječke nadbiskupije.

Nakon razgleda đakovačke katedrale, za učenike i nastavnike je organizirano stručno predavanje o vinima tvrtke 'Misna vina'. Predavanje je održao stručnjak za vino, odnosno enolog. Kako ne bi sve ostalo u teoriji, nakon predavanja su se uputili u vinograde gdje su mogli iz prve ruke vidjeti postrojenje za proizvodnju, preradu i čuvanje vina. 

Stručna ekskurzija završila je individualnim razgledom Đakova i sretnim povratkom kući.

Ostatak fotografija možete vidjeti ovdjesmiley


[OPŠIRNIJE]Dani otvorenih vrata Sveučilišta Sjever
Jasmina Rep / datum: 13. 3. 2018. 15:50

Danas su održani Dani otvorenih vrata Sveučilišta Sjever u Koprivnici na kojima su sudjelovali i učenici naše škole. Zainteresirani učenici 3. i 4. razreda su zajedno sa školskom knjižničarkom Jasminom Repom proveli jedno lijepo prijepodne u prostorijama Sveučilišta.

Studenti i nastavnici su nam kroz zanimljive radionice i predavanja dočarali kako je to biti student Sveučilišta Sjever i što to znači studirati smjerove poput Poslovanja i menadžmenta, Novinarstva, Medijskog dizajna i Logistike, što je sve potrebno za upis na pojedini smjer, koji ih predmeti tamo čekaju, gdje se u budućnosti mogu zaposliti s tim smjerovima, a za njih su otvorili i vrata studentskog ateliera Medijskog dizajna gdje su mogli provesti vrijeme crtajući i pregledavajući grafičke mape studenata. 

Učenike su kroz radionice i prostor Sveučilišta vodili studenti s kojima su mogli i slobodno popričati i općenitim temama tipa što znači 'bolonjski' način studiranja, što su to ECTS bodovi, kakav je studentski život i što ih sve očekuje kada dođu na fakultet.

U sveučilišnoj knjižnici mogli su prelistati najbolje završne radove studenata, literaturu koja će im biti potrebna za uspješan prolazak ispita i digitalni repozitorij koji će im također biti veoma koristan ako odluče tamo studirati.

Sve je bilo zamišljeno kao jedno zajedničko druženje profesora, stručnog osoblja, studenata i učenika.

Zahvaljujemo se Sveučilištu Sjever na pozivu i na ugodnom i korisnom druženju. Mi smo otišli zadovoljni, ispunjeni i sretni! smiley

Klikni za više slika ovdjewink


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava 2.b i 2.c
Mirica Lukić / datum: 13. 3. 2018. 15:40

Učenici 2.b i 2.c razreda su zajedno s nastavnicama Marinom Pejić i Miricom Lukić bili na terenskoj nastavi u Zagrebu u sklopu nastavnih predmeta povijest i geografija. Posjetili smo multimedijsku izložbu inspiriranu velikanom koji je promijenio svijet Nikolom Teslom. U Tehničkom muzeju najinteresantniji je bio rudnik i Teslin laboratorij gdje su u pokusima sudjelovali učenici.

Lijep, sunčan dan iskoristili smo za šetnju centrom Zagreba i istraživanje turističkih zanimljivosti. Zasluženi odmor bio je u Cinestaru uz kokice i film „Jumanji“.

Galeriju slobodno pregledajte ovdje.


[OPŠIRNIJE]Međužupanijsko natjecanje učenika iz osnova elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici
Bernard Dugan / datum: 12. 3. 2018. 11:29

U petak 9. ožujka 2018. u Elektrostrojarskoj školi u Varaždinu održano je međužupanijsko natjecanje učenika iz osnova elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici.

Na natjecanju je bilo 14 najuspješnijih učenika škola iz Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije.

Iz naše su škole sudjelovali učenici Mario Gazdek i Nikola Somljačan iz 2.B razreda zanimanja tehničar za računalstvo. Mario je osvojio 1. mjesto, a Nikola  9.

Čestitamo im na pokazanom teoretskom i praktičnom znanju, kreativnosti u rješavanju problemskih zadataka i na kraju postignutim rezultatima.

Zahvaljujemo im na uloženom trudu i vremenu, želimo još puno uspjeha u daljnjem školovanju, a Mariu  uspjeh i na državnom natjecanju!

 


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan žena
Jasmina Rep / datum: 8. 3. 2018. 12:11

Danas obilježavamo Međunarodni dan žena!💃 Učenici 2.i razreda su zajedno sa socijalnom pedagoginjom Petrom Sobotom Frčak izrađivali označivače za knjige na kojima se mogu pronaći kratke priče o važnim izumima za koje su zaslužne žene i privjeske za ključeve.

Na ovaj važan dan, kada se prisjećamo borbe za prava i jednakost žena, moramo spomenuti neke važne ženske osobe koje su svijetu dale neke od najboljih izuma. To je svakako Maria Telkes koja je odgovorna za prvi sustav grijanja na solarnu energiju. 1940. razvila je i učinila dostupnim prvi solarni sustav grijanja za kućanstva. Svakako treba spomenuti i Hedy Lamarr zahvaljujući kojoj danas imamo WiFi te Stephanie Kowlek, izumiteljicu pancirke!


A za djelatnice Strukovne škole i Gimnazije, organizirano je druženje uz kavu, čaj te slatke i slane klipiće. Naravno, pridružili su im se i muški članovi kolektiva koji su se potrudili uljepšati im ovaj dan. 
Who run the world? GIRLS! 😊😃

 

 


[OPŠIRNIJE]Besplatni Microsoft certifikat za učenike srednjih škola!
Jasmina Rep / datum: 6. 3. 2018. 15:23

Pozivaju se svi zainteresirani učenici da posjete link na kojem se možete prijaviti i pronaći korisne informacije o besplatnom polaganju certifikacijskih ispita iz područja:

1. Windows Operating System Fundamentals (98-349),

2. Networking Fundamentals (98-366),

3. Software Developer Fundamentals C# (98-361CS),

4. Software Developer Fundamentals VB (98-361VB).

Stjecanje besplatnog Microsoft certifikata omogućuje Visoko učilište Algebra! Za dodatne informacije, slobodno se obratite i našem nastavniku Željku Brčeku!

Sretno s prijavama! smiley


[OPŠIRNIJE]'Cuppping' - što je to?
Jasmina Rep / datum: 2. 3. 2018. 12:59

Neki dan smo u našoj školi ugostili Igora Srša, masera iz Koprivnice koji je 2.f razred poučavao blagodatima 'cupping' masaže.

'Cupping' je drevna kineska metoda uklanjanja bolova u mišićima, otklanjanja toksina iz organizma i zatezanja kože pomoću takozvanih ventuza, odnosno vakuumskih čaša. Ova metoda prakticira se u kombinaciji sa nekom od masažnih tehnika, ovisno o tome koja se problematika tretira. 'Cupping' čaše apliciraju se na bolna mjesta te isisavanjem zraka iz istih stvara se vakuum, pomoću kojeg odižemo meko potkožno tkivo. Tako tretirano tkivo se momentalno jako prokrvljuje i postiže se izvrsna cirkulacija što uvelike olakšava razgradnju nakupina mliječne kiseline, čak i onih najtvrdokornijih.


[OPŠIRNIJE]Posjet tvornici Lush
Jasmina Rep / datum: 2. 3. 2018. 12:37

Već drugu godinu za redom, naši frizeri i kozmetičari posjećuju tvornicu svježe, rukom rađene kozmetike 'Lush'. Trgovine Lush poznate su u cijelome svijetu po ručno rađenim proizvodima i prirodnim sastojcima. Svaka zemlja oblikuje proizvode u svom stilu, a proizvodi su različitih oblika i boja. Lush proizvodi odlikuje kvaliteta sastojaka, svježina proizvoda i mirisi stotine eteričnih ulja!

Kao što i sami kažu na svojim službenim stranicama, proizvode i vjeruju u proizvode napravljene od svježeg organskog voća i povrća, najkvalitetnijih eteričnih ulja i sigurnih sintetičkih dodataka. Sastojke nabavljaju isključivo od tvrtki koje svoje proizvode ne testiraju na životinjama. Sami osmišljavaju proizvode i mirise, ručno ih rade od svježih vegetarijanskih saastojaka, bez ili s minimalnom količinom konzervansa i ambalaže.

Grupu učenika vodile su naše nastavnice Željka Grobenski i Zvjezdana Bušić - Smes. Osim što su uživali u predivnim mirisima, usvojili su i neka nova znanja izrade prirodne kozmetike koja će im svakako koristiti u praktičnoj nastavi, ali i školskoj zadruzi.

 


[OPŠIRNIJE]Treće mjesto na županijskom natjecanju iz matematike
Jasmina Rep / datum: 2. 3. 2018. 12:09

Filip Somljačan, učenik 3.b razreda, osvojio je treće mjesto na županijskom natjecanju iz matematike koje se održalo u Osnovnoj školi Kloštar Podravski.

Čestitamo našem Filipu i njegovoj mentorici Katarini Janči na uloženom trudu! 


[OPŠIRNIJE]Statistička olimpijada
Jasmina Rep / datum: 2. 3. 2018. 11:52

Strukovna škola Đurđevac prijavila je svoje učenike na 'Statističku olimpijadu' koju organizira Državni zavod za statistiku i Eurostat. 

Cilj ovog natjecanja je promicati statističku pismenost među učenicima srednjih škola. Natjecanje se sastoji od dvije faze - nacinalne i europske. Finalistima obje kategorije nacionalne faze natjecanja omogućeno je sudjelovanje u europskoj fazi natjecanja, gdje će svoje snage odmjeravati s ostalim europskim srednjoškolcima. 

Nakon uspješno završenog prvog kruga natjecanja, u drugi krug su prošle dvije ekipe naše škole. Ekipa L2M, odnosno učenici 1.b razreda, Matej Marijan, Stjepan Molnar i Lovro Peić ostvarili su odlične rezultate u kategoriji prvih i drugih razreda. U ovoj kategoriji, u drugi krug natjecanja prošlo je 67 ekipa na razini države.

Ekipa APD, odnosno učenici 3. a razreda, Patrik Kolarić, Dominik Lenardić i Antun Matekov, ostvarili su jednako dobre rezultate u kategoriji 3. i 4. razreda. U drugi krug natjecanja iz ove kategorije prošle su ukupno 44 ekipe. 

Sretno! smiley


[OPŠIRNIJE]Strukovna škola dobitnica Povelje Hrvatske obrtničke komore
Jasmina Rep / datum: 21. 2. 2018. 11:42

Ponosni smo što je Strukovnoj školi Đurđevac dodijeljena Povelja Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos u razvoju obrtništva i obrtničkih institucija.

Povelja je dodijeljena na proslavi dvadesete obljetnice djelovanja Obrtničke komore Koprivničko - križevačke županije, a preuzeo ju je ravnatelj Darko Špoljar, dipl. ing. 


[OPŠIRNIJE]SFerin literarni i likovni natječaj
Jasmina Rep / datum: 21. 2. 2018. 11:06

Pozivaju se svi zainteresirani učenici na sudjelovanje u SFerinom likovnom i literarnom natječaju za djecu i mlade. 

Natjecati se možete literarnim ili likovnim radovima. Teme za literarne radove su Agencija za lažne vijesti i Geni na popustu, a za likovne radove Kolektivna iluzija i Ispod površine

Bit je da svaki rad ima elemente znanstvene fantastike. Literarni radovi ne smiju biti u obliku eseja, već priče ili novele, dužine do 20 kartica teksta s proredom 1.5, u fontu calibri, veličine 12. 

Likovni radovi mogu biti izrađeni bilo kojom tehnikom i u bilo kojem formatu.

Za likovne radove obratite se vašoj školskoj knjižničarki Jasmini Rep, a za literarne radove nastavnicima hrvatskog jezika. Radovi trebaju biti poslani do 31. ožujka stoga požurite!

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju