preskoči na sadržaj

Strukovna škola Đurđevac

Login
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Projekti

Solarno vozilo Rooster Solari FI2020

glavni sponzor:

Erasmus+ i drugi projekti:

BE WORLD CLASS

Obrazovanje

Studiranje

Aktualno
Terenska nastava ekonomista u HNB
Darko Špoljar / datum: 16. 4. 2024. 18:11

U ponedjeljak, 15. travnja 2024., organizirana je terenska nastava za učenike 2., 3. i 4. razreda ekonomskog usmjerenja pod vodstvom nastavnica Mateje Živko, Željke Tomrlin i Marinele Blažek, a u organizaciji je sudjelovala i nastavnica Snježana Markan. Učenici su posjetili Hrvatsku narodnu banku gdje su za njih bila organizirana edukativna predavanja o dvjema temama. Prvi dio odnosio se na  Hrvatsku u europodručju gdje su učenici bili upoznati s načinom uvođenja eura u Republici Hrvatskoj; što je za hrvatske građane značilo uvođenje eura; koji je cilj i zadaci hrvatske središnje banke nakon ulaska u europodručje. Drugo predavanje bilo je o Nadzoru rada kreditnih institucija, a učenici su naučili zašto i kako Hrvatska narodna banka nadzire rad kreditnih institucija, koja su to posebna pravila kojih se moraju pridržavati sve kreditne institucije, što je supervizija i koji je njezin osnovni cilj.


[OPŠIRNIJE]Treća radionica projekta „Stazom medenjaka“
Darko Špoljar / datum: 16. 4. 2024. 18:10

U četvrtak, 11. travnja 2024., održana je treća radionica u sklopu projekta „Stazom medenjaka“. Nositelj je projekta Strukovna škola Đurđevac, a partnerska je škola Obrtnička škola Koprivnica.
Na trećoj su radionici učenici osnovnih škola iz Molva, Ferdinandovca, Rasinje, B. Radić iz Koprivnice, Sokolovca i Virja izrađivali košnice od lisnatog
tijesta s medom, sirom i orasima koje su kasnije učenici i djelatnici naše škole mogli kušati.


[OPŠIRNIJE]Nastup Strukovne škole Đurđevac na državnom natjecanju iz informatike s čak dva softverska rada!
Darko Špoljar / datum: 14. 4. 2024. 19:38

U  Vodicama je, od 9. do 12. travnja,  održano 33. državno natjecanje iz Informatike. Strukovna škola Đurđevac  ove je  godine ostvarila nezapamćen uspjeh - u kategoriji razvoj softvera na državno natjecanje plasirala su se čak dva učenika iz istog razreda, svako sa svojim softverskim radom. 

Antonio Kolar, učenik 4.b razreda – smjer tehničar za računalstvo, pred stručnim povjerenstvom prezentirao je svoju aplikaciju pod nazivom "Ina nadzorna ploča", dok je učenik Borna Bojkić, također učenik 4.b razreda smjera tehničar za računalstvo, pred stručnim povjerenstvom prezentirao svoju aplikaciju pod nazivom "OilFlow designer".

Ove godine na natjecanje je prijavljeno čak 85 softverskih radova, a kroz faze natjecanja, od školskog, preko županijskog, na državno su pozvani najbolji od najboljih. U iznimno teškoj konkurenciji, Antonio je osvojio 11., a Borna 12. mjesto.

Natjecatelje je pripremao njihov mentor, profesor savjetnik Tihomir Robotić.

Čestitamo!  


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan zdravlja i izložba učeničkih radova
Darko Špoljar / datum: 11. 4. 2024. 22:38

Uoči Svjetskog dana zdravlja, 07. travnja, postavljena je izložba učeničkih radova 1.f razreda, pod mentorstvom Zvjezdane Smes, prof. savjetnik, koja je ujedno bila i natjecateljskog karaktera. Izložbeni uradci su prikazivali modele ljudskih organa, a cilj izložbe je bio osvijestiti važnost zdravlja čovjeka. Svi modeli su izrađeni od ekološki prihvatljivih materijala kako bi se kod učenika osvijestila mogućnost recikliranja materijala.

Učenici i nastavnici naše škole i gimnazije su tijekom dva dana glasovali putem glasačkih listića, a povjerenstvo učenica 3.f razreda je nakon toga prebrojalo glasove.

Na svečanoj objavi najuspješnijih radova i podjeli slatkih nagrada, nastavnica Zvjezdana Smes je održala kratko predavanje o važnosti zdravlja i održavanja ovakvih aktivnosti koje promoviraju brigu o zdravlju, kreativnost te ekološku i građansku osviještenost.

Najveći broj glasova su postigli uradci sljedećih učenika:

1. mjesto: Zara Horaček – model bubrega                                                             

2. mjesto: Ema Arko – model srca

3. mjesto: Helena Kirilenko – model jetre

Zvjezdana Smes, prof.


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje u košarci
Darko Špoljar / datum: 25. 3. 2024. 17:08

U sportskoj dvorani u Križevcima, 22. ožujka 2024., održana je završnica županijskog natjecanja iz košarke za djevojke.

Naše učenice osvojile su 3. mjesto. Čestitamo učenicama na trudu, zalaganju i ostvarenom rezultatu.

Za ekipu Strukovne škole Đurđevac  nastupale su: Lana Popović, Marija Elena Senjan, Teri Galjar, Barbara Šklebar, Laura Liščak, Vita Šandor i  Lora Popec pod vodstvom nastavnika TZK-a Tomislava Čerepinka.


[OPŠIRNIJE]Rekreativno druženje i upoznavanje pješačke staze
Darko Špoljar / datum: 25. 3. 2024. 06:54

Zainteresirani nastavnici, učenici i ostali iskoristili su subotnji (23. ožujka 2024.) sunčani dan za upoznavanje đurđevačke pješačko-rekreativne staze kojom su ih provele članice Planinarskog društva ,,Borik" te članica HGSS-a. Ukratko su ispričale čime se bave te s kojim se izazovima susreću. Vrijeme je išlo u korist našim rekreativcima i mogli su se diviti ljepotama Podravine. Rascvjetane divlje voćke, šumsko cvijeće, pješčane dine, šumski povjetarac, srndaći, fazani, divlje patke samo su dio onoga što su vidjeli i osjetili. Cilj je ovu šetnju ponavljati svake godine kako bi što više učenika i nastavnika upoznalo stazu i koristilo je i u slobodno vrijeme u društvu svojih obitelji i prijatelja. Šetnju su organizirali nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture Ivan Đuroci, Ivor Bolteković-Tkalec, Tomislav Čerepinko i Iva Avirović.


[OPŠIRNIJE]Aktivnost poučavanja i osposobljavanja u inozemnoj školi
Branko Pleadin / datum: 24. 3. 2024. 11:51

Od 18. do 22. ožujka 2024. nastavnica Strukovne škole Đurđevac Marinela Blažek boravila je u Spojenoj školi Detva u Slovačkoj na aktivnosti poučavanja i osposobljavanja iz područja ekonomije.

Strukovna škola Đurđevac po prvi puta je organizirala ovakvu vrstu mobilnosti za svoje strukovne nastavnike. Tijekom mobilnosti u Slovačkoj radni zadaci nastavnice Blažek uključivali su pripremu i održavanje nastave za učenike partnerske škole iz raznih područja ekonomske struke: računovodstvo, provedba razgovora za posao, ocjenjivanje zaposlenika, dugotrajna imovina, marketing i prodaja.


[OPŠIRNIJE]Stručna praksa ekonomista Strukovne škole Đurđevac u Slovačkoj
Branko Pleadin / datum: 24. 3. 2024. 11:22

Od 10. do 23. ožujka 2024. godine 10 učenika zanimanja ekonomist sudjelovalo je na stručnoj praksi u Slovačkoj u sklopu Erasmus+ projekta „Mreža prilika 2023“, čiji je nositelj Strukovna škola Đurđevac.

Učenici su stručnu praksu obavljali u mjestu Detva u tvrtki Nespace s.r.o. i računovodstvenim odjelima dvije osnovne škole te u mjestu Kriváň u tvrtkama Lesy Slovenskej republiky, š.p. i Intercable s.r.o. Za organizaciju mobilnosti bila je zadužena partnerska Spojená škola Detva. Tijekom stručne prakse učenici su se upoznali sa svim područjima poslovanja tvrtki te javnih ustanova i organizacija u Slovačkoj, a usavršili su svoja znanja iz područja računovodstva, poslovnog komuniciranja, vođenja evidencija ulaznih i izlaznih računa, evidencije pokretne i nepokretne imovine te marketinga.


[OPŠIRNIJE]Dolazna mobilnost studentica iz Španjolske
Branko Pleadin / datum: 24. 3. 2024. 10:37

Strukovna škola Đurđevac organizirala je još jednu dolaznu mobilnost u suradnji s dugogodišnjom partnerskom visokoškolskom ustanovom IES Las Galletas s Kanarskih otoka. Riječ je o mobilnosti studentice Haridian Gonzalez Yanez iz kozmetičke struke te mobilnosti studentice Erike Martín González iz fitness struke.


[OPŠIRNIJE]Kuhari i konobari u stručnoj posjeti hotelima u Istri
Darko Špoljar / datum: 23. 3. 2024. 08:06

U suradnji s Ekonomskom i turističkom školom Daruvar i Plavom Lagunom d.d., učenici naše škole smjera kuhar i konobar, u pratnji stručnih učitelja Jasenke Bevanda, Josipa Kolarevića i Željke Tomrlin, sudjelovali su u stručnoj posjeti hotelima Plave Lagune u Poreču i Umagu.
Cilj ove stručne posjete uspostavljanje je suradnje kroz stručnu prasku i sezonsko zapošljavanje naših učenika. Učenici su se upoznali s radom hotela Molindrio i Parentium u Poreču te Coral i Garden Istra u Umagu. Učenici su zadovoljni s onim što su vidjeli te iskazuju interes za stručnu praksu i zapošljavanje u struci nakon školovanja.


[OPŠIRNIJE]Plasman na državno natjecanje - WSC vožnja motornog vozila
Darko Špoljar / datum: 22. 3. 2024. 16:20

21. ožujka u Strukovnoj školi Sisak je održano Međužupanijsko Worldskills Croatia natjecanje "Vožnja motornog vozila". 

Učenik 3g razreda Patrik Grotić  je pod vodstvom mentorice Maje Gregar osvojio osmo mjesto i time osigurao plasman na državnu razinu natjecanja WorldSkills Croatia. 

Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]Prvi dan proljeća
Darko Špoljar / datum: 22. 3. 2024. 15:48

Učenici 1c i 2c razreda obilježili su prvi dan proljeća i ponovili nastavne sadržaje o revoluciji Zemlje uz prigodno ukrašavanje učionice 17. 

   


[OPŠIRNIJE]Odlični rezultati naših učenika na Državnom natjecanju
Darko Špoljar / datum: 20. 3. 2024. 20:17

Učenici Strukovne škole Đurđevac zanimanja pomoćni kuhar i slastičar sudjelovali su na Državnom prvenstvu u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza u Poreču. Natjecanje je trajalo od 18.3. do 20.3., a učenici su se natjecali u trčanju na 80 i 400 metara, skoku u dalj i bacanju kugle od 4 kg.
Konkurencija je bila velika, ali su učenici kući došli s utješnim medaljama uz osvojena dva 4. mjesta. Ono što je najbitnije od svega je druženje s ostalim učenicima i stjecanje novih iskustava i prijateljstava.
Osim natjecanja, učenici su posjetili marinu Parentium te slobodni dan iskoristili za šetnju uz obalu od 10 km.
Našu su školu predstavljali: Matej Huđek (80 m i bacanje kugle), Mihael Oršuš (400 m i skok u dalj), Mihael Zglavnik (80 m i bacanje kugle), Fran Kiseljak (80 m i skok u dalj) i Josip Franjo (400 m i skok u dalj).
Učenike su za natjecanje pripremali i vodili nastavnici Ivan Đuroci i Ivor Bolteković-Tkalec.


[OPŠIRNIJE]Beauty&Hair Expo Zagreb
Darko Špoljar / datum: 19. 3. 2024. 09:14

Dana 8. ožujka 2024. godine učenice naše škole zanimanja frizer, pediker i kozmetičar (2. i 3. razred) zajedno su sa svojim stručnim učiteljicama Sonjom Amidžić i Anicom Čorba, kroz terensku nastavu, posjetile sajam frizerstva, kozmetike i nail arta koji učenicima nudi priliku za usavršavanjem, uvid u nove trendove i razmjenu ideja. Učenice zanimanja frizer sudjelovale su na državnom natjecanju ,,Majstori ljepote” pod pokroviteljstvom Hrvatske obrtničke komore. Na natjecanju je sudjelovalo 89 učenika iz 26 strukovnih škola iz cijele Hrvatske. Našu je školu predstavljalo sedam učenica iz 3.f razreda. U kategoriji vjenčana frizura to su: Rafaela Karadakić - 4. mjesto, Dolores Špoljarić - 8. mjesto; u kategoriji izbrijavanje do kože na muškom modelu: Vanesa Jadanec - 8. mjesto, Esmeralda Đurđević - 8. mjesto; u kategoriji izrada valovite frizure: Lucia Jaković - 8. mjesto, Elizabeta Karadakić - 8. mjesto, Ivana Pašica - 8. mjesto.
Unatoč velikoj konkurenciji naše su učenice napravile odlične frizure prema zadanim propozicijama i u zadanom vremenu.
Čestitamo svim učenicama i mentorici te se zahvaljujemo njihovim modelima.


[OPŠIRNIJE]Uspostavljena suradnja s novom partnerskom školom iz Češke
Branko Pleadin / datum: 18. 3. 2024. 23:03

U okviru Erasmus+ projekta „Mreža prilika 2023“ dana 14. i 15. ožujka 2024. godine održan je pripremni posjet u Střední škola elektrotechnická u mjestu Lipník nad Bečvou u Češkoj. U posjetu su sudjelovali projektni koordinator Branko Pleadin i član projektnog tima Filip Adaković.

Kroz radne sastanke, kojima su prisustvovali ravnatelj škole Michael Tesař, voditeljica projekata Regina Lutková i nastavnik računalstva Patrik Lehner, raspravljalo se o mogućim područjima suradnje između Strukovne škole Đurđevac i škole domaćina, prvenstveno u području mobilnosti učenika i nastavnog osoblja, te suradnji škole s lokalnim tvrtkama. Nakon radnih sastanaka organiziran je posjet specijaliziranim praktikumima škole za provedbu nastave iz područja računalstva, obnovljivih izvora energije, elektroenergetike i električnih instalacija, uključujući i posebni objekt za praktično osposobljavanje za rad na visokonaponskim sustavima u mjestu Přerov.


[OPŠIRNIJE]Međužupanijsko natjecanje kozmetičara
Darko Špoljar / datum: 18. 3. 2024. 20:16

Učenica Valentina Križanec iz 3.f razreda zanimanja kozmetičar pod mentorstvom stručne učiteljice Željke Grobenski Senjan sudjelovala je na međužupanijskom natjecanju u Zagrebu. Natjecanje je održano 8. ožujka 2024. iz kategorije Kozmetička njega u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga. Učenica je osvojila 6. mjesto.
Čestitamo učenici i mentorici!


[OPŠIRNIJE]U sklopu projekta "Stazom medenjaka" održana druga uzbudljiva radionica
Darko Špoljar / datum: 15. 3. 2024. 21:25

Provedba projekta „Stazom medenjaka“ nastavlja se punom parom, dok se entuzijazam i znatiželja mladih budućih stručnjaka u turizmu ne gasi.

U sklopu projekta kojeg zajedno provode Strukovna škola Đurđevac i Obrtnička škola Koprivnica sa pridruženim partnerima Turističkom zajednicom grada Đurđevca i restoranom "Stari grad" 5. ožujka 2024. održana je druga radionica  na kojoj su osim učenika obiju srednjih škola aktivno sudjelovali i učenici osnovnih škola s područja općine Rasinja, Sokolovac, Virje, Molve, Kloštar Podravski i Ferdinandovac te gradova Koprivnice i Đurđevca.

Aktivnostima u sklopu projekta pod vodstvom stručnih učitelja i nastavnika učenici su doživjeli turizam i ugostiteljstvo na drugačiji, zanimljiv način.


[OPŠIRNIJE]Proveden kontrolni ispit u zanimanjima u ugostiteljstvu
Darko Špoljar / datum: 15. 3. 2024. 20:38

Dana 15. ožujka. 2024. učenici 2h razreda zanimanja kuhar i konobar s uspjehom su položili kontrolni ispit kroz stručno-teorijski i praktični zadatak u školskom praktikumu. Kao praktični zadatak učenici kuhari pripemili su tri kompletna menija, a učenici konobari pokazali su svoje znanje i vještine kroz pripremu restorana i posluživanje. 

U povjerenstvu su bili mentori učenika iz restorana i ugostiteljskih objekata u kojima usvajaju praktične vještine svog zanimanja, voditelji praktične nastave te nastavnici kuharstva i ugostiteljskog posluživanja. Čestitamo im!


[OPŠIRNIJE]Međužupanijsko natjecanje WorldSkills Croatia 2024 u disciplini Mehatronika
Darko Špoljar / datum: 15. 3. 2024. 11:17

Dana 14. ožujka 2024. Strukovna škola Đurđevac bila je domaćin Međužupanijskog natjecanja WorldSkills Croatia 2024 u disciplini Mehatronika.

Svoje su znanje i vještine iz mehatronike pokazali učenici pod vodstvom svojih mentora iz Osijeka, Slavonskog Broda, Požege, Daruvara, Nove Gradiške, Varaždina, Čakovca i škole domaćina. Prvo mjesto osvojio je Franko Mladić, učenik Strukovne škole Đurđevac.

Osim Franka Mladića na Državno natjecanje WorldSkills Croatia 2024 plasirao se još i učenik Marko Nuli iz Elektrostrojarske škole Varaždin, s osvojenim 2. mjestom, učenik Jan Kligl iz Tehničke škole Daruvar s osvojenim 3. mjestom te učenik David Zadravec iz Tehničke škole Čakovec.

Učenika Franka Mladića pripremao je mentor Slavko Majstorović.

Čestitamo im i želimo uspješno državno natjecanje!


[OPŠIRNIJE]Međužupanijsko natjecanje WorldSkills Croatia 2024 u disciplini Električne instalacije
Darko Špoljar / datum: 15. 3. 2024. 09:35

Dana 12. 3. 2024. u Tehničkoj školi Daruvar održano je međužupanijsko natjecanje  strukovnih škola pod nazivom WorldSkills Croatia 2024 u disciplini "Električne instalacije".

U konkurenciji elektroinstalatera, našu školu predstavljao je Borna Šimunic, učenik 4a razreda, smjer tehničar za mehatroniku. Na natjecanju su sudjelovali učenici iz Požege, Siska, Osijeka, Slavonskog Broda, Vinkovaca, Županje i Daruvara.

Borna je osvojio 6. mjesto. Mentor učeniku bio je nastavnik Slavko Majstorović.


[OPŠIRNIJE]Međužupanijsko natjecanje WorldSkills Croatia 2024 u disciplini "Administracija IT sustava"
Željko Brček / datum: 14. 3. 2024. 09:45

U Obrtničkoj školi Koprivnica 13.3.2024. održano je međužupanijsko natjecanje učenika strukovnih škola pod nazivom WorldSkills Croatia 2024 u disciplini "Administracija IT sustava".

Uz našeg učenika na natjecanju su sudjelovali i učenici iz Čakovca, Požege, Krapine i Koprivnice.

Noah Fel učenik 4b razreda zanimanja tehničar za računalstvo osvojio je drugo mjesto u ovoj zahtjevnoj disciplini, a uz podršku svog mentora, nastavnika Željka Brčeka i plasirao se na državno natjecanje.

Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]Tehničari za računalstvo uspješni i na ekipnim natjecanjima
Darko Špoljar / datum: 14. 3. 2024. 04:12

Dana 08. ožujka 2024. godine održano je online ekipno natjecanje u programiranju pod nazivom MathOS cup - sekcija programiranje. Organizator natjecanja je Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku – Fakultet primijenjene matematike i informatike. Strukovnu školu Đurđevac predstavljala su dva tima. U oba tima natjecali su se učenici 2. b razreda. U prvom timu bili su učenici Patrik Novogradec, Sebastijan Hontić i Matej Furdić, a u drugom timu natjecali su se učenici Petar Domović, Andrej Galkin i Šimun Mađerić.

Učenici na natjecanju rješavaju uglavnom matematičke probleme uporabom programskih jezika. Natjecanje se izvodi na jednom računalu, tako da je za uspjeh ključna dobra organizacija posla i komunikacija između članova tima. Od svih timova iz cijele Hrvatske, prvi tim Strukovne škole Đurđevac osvojio je 22. mjesto, a drugi tim osvojio je 39. mjesto.

Učenike je za natjecanje pripremao njihov mentor, profesor Tihomir Robotić.

Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]Međužupanijsko natjecanje frizera na WorldSkills Croatia 2024.
Darko Špoljar / datum: 11. 3. 2024. 22:21

Dana 1. ožujka 2024. godine u Srednjoj strukovnoj školi Varaždin održano je međužupanijsko natjecanje učenika frizera na WorldSkills Croatia 2024. u disciplini Frizerstvo. Učenica 3.f razreda Maja Šerbeđija predstavljala je našu školu u kategoriji ženska frizura na dugoj i obojenoj kosi prema zadanoj fotografiji na modelu lutke. Maja se plasirala na 5. mjesto. Za ovo natjecanje učenicu je pripremala stručna učiteljica Anica Čorba. 

Čestitamo im na ostvarenom uspjehu!

 


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti
Darko Špoljar / datum: 11. 3. 2024. 22:19

Prošlog su se tjedna učenice i učenici 1.f, 1.b i 2.f razreda s nastavnicom Zvjezdanom Smes, prof. savjetnik putem različitih izvora znanja, vremeplovom vratili kroz povijest i proučavali utjecaj žena i djevojaka na razvoj znanosti i cijele ljudske civilizacije.

Primarni zadatak bio je proučiti utjecaj žene znanstvenice na život ljudi, ali i žene iz učenikove okoline koja ima znatan utjecaj na njegov život.

Na taj smo način otkrili imena mnogih sjajnih majki, sestara, strina, ali i doprinos znanstvenica poput Zlate Bartl, Rosalind Franklin, Katherine Johnson, Marie Curie, Lidije Colombo, Ive Tolić, Caroline Herschel.

Cilj je ovakvih aktivnosti promicanje ravnopravnog sudjelovanja djevojaka i žena u obrazovanju, usavršavanju, radu i donošenju odluka u znanosti; eliminacija svake diskriminacije žena, poticanje razvoja obrazovnih politika i programa, uključujući školske kurikulume s ciljem poticanja većeg sudjelovanja žena i djevojaka.

 


[OPŠIRNIJE]Ponovo veliki uspjeh TEHNIČARA ZA RAČUNALSTVO - plasman na državno natjecanje WorldSkills!
Darko Špoljar / datum: 10. 3. 2024. 20:05

Dana 06.03.2024. godine u Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek održano je međužupanijsko natjecanje WorldSkills Croatia 2024 u disciplini Izrada programskih rješenja. Ove je godine konkurencija bila iznimno žestoka, jer sve više škola prepoznaje WorldSkills kao potpuno novi model natjecanja u kojem se, uz teorijska znanja, naglasak ipak stavlja na primjenu praktičnih vještina bitnih za tržište rada. Disciplina "Izrada programskih rješenja" posebno je zahtjevna, jer od učenika srednjih strukovnih škola traži poznavanje modernih industrijskih standarda u razvoju aplikacija.

Strukovnu školu Đurđevac ove je godine  predstavljao Matija Grgičin, učenik 4.b razreda (smjer Tehničar za računalstvo) i zauzeo drugo mjesto te tako osigurao plasman na državno natjecanje koje se održava u svibnju u Zagrebu.

Matiju je za natjecanje pripremao njegov mentor, profesor Tihomir Robotić.

Čestitamo!

 


[OPŠIRNIJE]Pobjeda učenice na Barbie Nail Design Challenge
Darko Špoljar / datum: 9. 3. 2024. 07:40

Natjecanje Barbie Nail Design Challenge održalo se 8.3.2024. na Beauty & Hair EXPO-u Zagreb 2024 na Zagrebačkom velesajmu! Natjecatelji su imali priliku pokazati svoj talent i napraviti moderno remek-djelo na noktima, a u čemu se iskazala naša učenica zanimanja komzetičar iz 2.f razreda Josipa Gaši pod mentorstvom stručne učiteljice Željke Grobenski.
BEAUTY&HAIR EXPO ZAGREB mjesto je susreta proizvođača, distributera i korisnika beauty industrije.
Čestitamo na izvrsnom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Održana Županijska smotra LiDraNo 2024. Koprivničko-križevačke županije
Darko Špoljar / datum: 4. 3. 2024. 08:39

Županijska smotra Koprivničko-križevačke županije LiDraNo 2024. održana je 1. ožujka 2024. u Domu kulture Đurđevac u organizaciji Strukovne škole Đurđevac. Na početku Smotre sudionike je pozdravio i obratio im se uvodnim riječima ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar. Učenici osnovnih i srednjih škola predstavili su se literarnim, dramsko-scenskim i novinarskim stvaralaštvom.

Zahvaljujemo svim sudionicima i njihovim mentorima na sudjelovanju te čestitamo na ostvarenom uspjehu! 

 

PRIJEDLOZI PROSUDBENIH POVJERENSTAVA ZA DRŽAVNU SMOTRU LIDRANO


[OPŠIRNIJE]Ponovno županijski prvaci – đurđevački tehničari za računalstvo prvi u informatici u svim kategorijama!
Darko Špoljar / datum: 4. 3. 2024. 07:25

Dana 01. ožujka 2024. godine u prostorima Osnovne škola Đurđevac održano je županijsko natjecanje iz informatike. Strukovna škola Đurđevac ove je godine imala čak sedam predstavnika, koji su nakon izvrsnih rezultata na školskom natjecanju pozvani na županijsku razinu natjecanja.

Strukovnu školu Đurđevac predstavljali su sljedeći učenici:

Sebastijan Hontić, učenik 2.b razreda, smjer Tehničar za računalstvo

Patrik Novogradec, učenik 2.b razreda, smjer Tehničar za računalstvo

Edi Kovačić, učenik 3.b razreda, smjer Tehničar za računalstvo

Filip Tkalčec, učenik 3.b razreda, smjer Tehničar za računalstvo

Borna Bojkić, učenik 4.b razreda, smjer Tehničar za računalstvo

Matija Grgičin, učenik 4.b razreda, smjer Tehničar za računalstvo

Antonio Kolar, učenik 4.b razreda, smjer Tehničar za računalstvo


[OPŠIRNIJE]Tjedan otvorenih vrata Usvajanje zdravih životnih navika u adolescentnoj dobi
Darko Špoljar / datum: 29. 2. 2024. 10:03

U sklopu Tjedna otvorenih vrata" kojim se obilježava 30 godina rada Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije 27.2.2024. godine održano je predavanje učenicima 2. razreda Strukovne škole Đurđevac.  Predavanje je održala liječnica Vlatka Rajn, specijalistica školske i adolescentne medicine. Tema predavanja bila je "Usvajanje zdravih životnih navika u adolescentnoj dobi", a naglasak predavanja bio je na očuvanju i unapređenju tjelesnog, mentalnog te reproduktivnog zdravlja.

Tekst i fotografije, preuzeto sa web stranice Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije


[OPŠIRNIJE]Prvo mjesto na županijskom natjecanju iz matematike
Darko Špoljar / datum: 28. 2. 2024. 13:12

26.2.2024. u Gimnaziji Fran Galović u Koprivnici održano je županijsko natjecanje iz matematike. Iz naše je škole na natjecanje pozvan učenik 2.b razreda Patrik Novogradec pod mentorstvom nastavnika Damira Lovkovića. Patrik je uložio veliki trud u pripremu za natjecanje te je osvojio prvo mjesto na županijskom natjecanju.

Čestitamo na ostvarenom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]27. Viroexpo sajam u Virovitici
Darko Špoljar / datum: 19. 2. 2024. 16:07

Strukovna škola Đurđevac prvi put se predstavila na Viroexpo sajmu - međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništa i poljoprivrede. Škola se je predstavila sa zanimanjem frizer na učeničkom natjecanju u oblikovanju svečane frizure i muškom modernom šišanju kose. Svoju kreativnost i znanje predstavile su učenice Vanesa Jadanec (3.f) u muškom šišanju, Marija Elena Senjan i Iva Ivanuš (2.f) u kreiranju svečane frizure. Učenice su odlično odradile zadatke, a učenica Marija Elena Senjan osvojila je 2. mjesto u kreaciji svečane frizure u jakoj konkurenciji od 11 natjecateljica iz triju škola: Virovitice, Slatine i Đurđevca. Učenice je za natjecanje pripremala njihova mentorica stručna učiteljica Anica Čorba, koja je također bila u ulozi člana povjerenstva za ocjenjivanje učeničkih radova na natjecanju. Podršku im je pružio i njihov ravnatelj Darko Špoljar sa suprugom.
Čestitke svim učenicama na odličnom nastupu, a zahvala domaćinima na odličnom gostoprimstvu i budućoj suradnji!


[OPŠIRNIJE]Strukovna škola Đurđevac na izložbi „Kiepachonovacija“
Darko Špoljar / datum: 17. 2. 2024. 08:15

Dana 16.2.2024. učenik Patrik Novogradec, u pratnji nastavnika Dejana Rakijašića, sudjelovao je na  izložbi inovacija „Kiepachonovacija“  povodom obilježavanja 5. Dana Marcela pl. Kiepacha u Razvojnom centru i tehnološkom parku u Križevcima. Patrik je prezentirao svoj rad Master Cuber – robotizirani sustav za slaganje Rubikove kocke, koji je izazvao veliki interes posjetitelja. 

Fotografije preuzete sa:

img-3091.jpg (800×533) (krizevci.hr)

img-3092.jpg (800×533) (krizevci.hr)

img-3087.jpg (800×533) (krizevci.hr)


[OPŠIRNIJE]Projekt Stazom medenjaka
Darko Špoljar / datum: 17. 2. 2024. 08:09

Strukovna škola Đurđevac nositelj je projekta „Stazom medenjaka“ u sklopu promocije i jačanja kompetencija strukovnih i umjetničkih zanimanja za turizam. Partner projekta je Obrtnička škola iz Koprivnice, a pridruženi partneri su Stari grad d.o.o. i Turistička zajednica grada Đurđevca.

Od ukupno pet radionica u sklopu projekta, 15. veljače 2024. godine, održana je prva radionica pod nazivom „Stazom medenjaka“. Projekt je u potpunosti financiran od Ministarstva turizma i sporta. Glavna namirnica projekta bio je med čijom se nabavkom promiču proizvođači meda s ovog područja, a zvijezda projekta je medenjak „ Picokač“ izrađen pomoću 3D modlica u obliku deva i pijetla. Ovim projektom potiče se učenike na upis ugostiteljskih zanimanja kroz povezivanje STEAM područja. Na prvoj radionici sudjelovali su učenici iz osnovnih škola Molve, Ferdinandovca, Rasinje, OŠ braće Radić iz Koprivnice, Sokolovca i Virja.

Sudjelovali su učenici naše škole, zanimanja konobar i mehatroničar koji su izradili kalup za medenjak na 3D printeru. Uskoro će imati i svoju web stranicu koju će izraditi učenici zanimanja web dizajner na kojoj će se nalaziti recepti sa slikama.


[OPŠIRNIJE]Edukacija Juliana Nails
Darko Špoljar / datum: 17. 2. 2024. 08:06

12., 13. i 14. veljače 2024. godine učenice 2.f i 3.f razreda sudjelovale su na edukaciji Juliana Nails koju je vodila edukatorica Cindy Vargas, master edukator. Učenice su učile aplicirati trajni lak na nokte te nadograđivati nokte najnovijim metodama. Uz novo znanje o nadogradnji, savladale su neke teme nail arta koji će im pomoći kod prijave za natjecanje u nail artu koje će se održati u Zagrebu. Učenice su nakon edukacije dobile diplome o završenoj edukaciji. Ove diplome samo su početak njihovog usavršavanja u daljnjem radu, a zasigurno će im pomoći pri zapošljavanju nakon školovanja.
Edukaciju je organizirala stručna učiteljica Sonja Amidžić. 


[OPŠIRNIJE]Restartov edukativni program Razmišljaj filmom
Darko Špoljar / datum: 17. 2. 2024. 07:58

I ove godine sudjelovali smo u Restartovom edukativnom projektu Razmišljaj filmom. Naši učenici drugog i trećeg razreda, smjer ekonomist, 6.2.2024. godine sudjelovali su u predavanju i diskusiji o partnerskim i prijateljskim vezama i odnosima uz vodstvo Sare Strejčak iz organizacije Forum za slobodu odgoja. Program je uključivao i gledanje filma koji je otvorio temu prepoznavanja nezdravih odnosa i nasilja.
Učenici su između ostalog raspravljali o negativnim i pozitivnim znakovima u vezi te razlikama između kvalitetne, podržavajuće i toksične veze. Naši učenici pokazali su da već puno toga znaju, ali su na ovaj način imali dodatnu priliku produbiti svoje znanje i razmisliti o tome što je za njih zdrav partnerski odnos.
Navedeni projekt u Strukovnoj školi Đurđevac organizirala je socijalna pedagoginja Petra Sobota Frčak.


[OPŠIRNIJE]Engleski jezik - uspješno na Županijskom natjecanju
Darko Špoljar / datum: 14. 2. 2024. 13:58

Dana 13. veljače održano je Županijsko natjecanje iz engleskog jezika u O.Š. '' B. Radić '' u Koprivnici.

Na natjecanju je sudjelovalo čak 5 učenika naše škole. To su učenici 2.b razreda, Andrej Galkin i Sebastijan Hontić, kojima je za 1 bod izmaklo prvo mjesto pa zajedno dijele 2. mjesto u kategoriji 2B svih srednjih strukovnih škola u županiji te učenici 4.b razreda, Šimun Varga, Luka Jančijev i Leo Saraja koji su se natjecali u kategoriji 4B. Šimun Varga je osvojio 1. mjesto, Luka Jančijev 3. mjesto, a Leo Saraja 5. mjesto.

Čestitamo svim učenicima na odličnim rezultatima i na sjajnom predstavljanju naše škole na natjecanju. Učenike je pripremala mentorica Marina Pejić.


[OPŠIRNIJE]Uspjeh naše učenice na Međuopćinskoj smotri LiDraNo
Darko Špoljar / datum: 10. 2. 2024. 00:03

Dana 6. veljače ove godine održana je Međuopćinska smotra LiDraNo u organizaciji osnovne škole iz Novigrada Podravskog. Na smotri su sudjelovali i naši učenici: David Ivšak  i Nina Markov u kategoriji pojedinačnog scenskog izraza, a Vita Marčinko, Zara Horaček i Matej Funtek u kategoriji literarnog izraza. Učenica Marija Elena Senjan sudjelovala je u obje navedene kategorije i to proznim tekstom Miškina se zaljubil te recitacijom lirske pjesme Prošćenje, autorice Mace Jambrešić, i u obje kategorije izborila pravo nastupa na Županijskoj smotri koja će se održati u Đurđevcu. Mentorice navedenim učenicima bile su profesorice Irena Ranilović, Branka Šestak i Željka Zobunđija, dok je mentorica učenice Marije Elene Senjan profesorica Sonja Zvonar.
Čestitamo učenici i želimo joj uspjeh na Županijskoj smotri!

 


[OPŠIRNIJE]Bug Future Show 2024
Željko Brček / datum: 9. 2. 2024. 09:41
BFS2024 logo

Bug Future Show 2024 održan je 8. veljače 2024. (četvrtak) u Mozaik Event Centru u Zagrebu.


[OPŠIRNIJE]Radionica aromatičnog bilja
Darko Špoljar / datum: 8. 2. 2024. 09:17

31. siječnja 2024. godine učenice 3.f razreda zanimanja kozmetičar i pediker sudjelovale su na zanimljivoj radionici pod nazivom Kako geografski položaj utječe na razvoj aromatičnog bilja (lavande). Učenicima su na radionici pomagale njihove nastavnice Željka Grobenski Senjan, stručni učitelj i Zvjezdana Smes, prof. Radionicu je održala nastavnica, iz Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva, Mihaela Osman koja im je predstavila cijeli proces od sadnje do destilacije lavande. Možda će upravo ova radionica potaknuti neke učenike da se u budućnosti bave aromaterapijom.


[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje u nail artu
Darko Špoljar / datum: 6. 2. 2024. 16:44

U ponedjeljak 5.2.2024. godine održano je školsko natjecanje u nail artu. Sudjelovale su učenice iz 2.f i 3.f razreda, smjer pediker. Slobodnom temom učenice su izrazile kreativnost. Članovi komisije bili su: Sonja Amidžić, Željka Grobenski Senjan te naše bivše učenice Jelena Lukić i Nina Špiranec koje su bile sudionice prijašnjih raznih natjecanja. Prvo mjesto osvojila je Lana Marinić Koruc, drugo Melani Vinković, a treće Manuela Bakač.
Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje iz poduzetništva
Darko Špoljar / datum: 6. 2. 2024. 09:41

U petak 26.1.2024. održano je školsko natjecanje iz poduzetništva. Na natjecanju su sudjelovali učenici Petar Štefanov (2.c), Matej Funtek, Lana Husar, Jana Jaković, Sven Legradi, Nina Markov, Petra Štrangar i Ivan Vlašić (3.c) te Petra Kozolić i  Ana-Maria Turković (4.c) pod mentorstvom nastavnice Marinele Blažek. Povjerenstvo koje su činili ravnatelj Darko Špoljar i nastavnice ekonomske grupe predmeta Snježana Markan i Mateja Živko donijeli su (nimalo laku) odluku o najboljima, a to su Lana Husar i Nina Markov koje će u ožujku našu školu predstavljati na županijskom natjecanju u Bjelovaru. Čestitke svima!


[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje iz matematike
Darko Špoljar / datum: 6. 2. 2024. 09:40

U petak 26.1.2024. održano je školsko natjecanje iz matematike. Na natjecanju su sudjelovali učenici Novogradec Patrik i Domović Petar (2. razred), Juričić Ivan, Lorber Leon, Galjer Matija i Flanjek Noa (3. razred) te učenici Smesnik Ivan i Bojkić Borna (4. razred) pod mentorstvom nastavnika Leona Horvata, Katarine Janči i Damira Lovkovića. Nakon objave pozivnih rang lista za županijsko natjecanje, iz naše škole na natjecanje je pozvan učenik Patrik Novogradec koji je ujedno i najbolje riješio ispit te je sakupio sve bodove. Čestitke svima, a Patriku želimo puno uspjeha na županijskom natjecanju!


[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna
Darko Špoljar / datum: 6. 2. 2024. 08:40

Dana 2. veljače 2024. godine održano je školsko natjecanje iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna. Zadatak učenika bio je nacrtati futuristički avatar pazeći na kolorističku kompoziciju te kreirati futurističku odjeću i sve skupa smjestiti u odgovarajuću pozadinu jednake tematike. Gotov likovni rad trebalo je fotografirati i kolažirati koristeći digitalnu aplikaciju Pixelcut.

Na ovom su natjecanju sudjelovale učenice Vanesa Jadanec (3.f) i Sara Lenardić (1.c) pod mentorstvom nastavnika Gorana Dujakovića.
Pogledajte radove naših učenica.


[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje frizera
Darko Špoljar / datum: 6. 2. 2024. 08:37

Dana 29. siječnja 2024. organizirano je školsko natjecanje u disciplini frizerstvo. Sedam učenica iz 3. f razreda natjecalo se je u oblikovanju svečane frizure složenom izradom i primjenom ukrasa. Učenice su vješto, precizno i uredno oblikovale svečanu frizuru tehnikama u trendu. Učenice je za natjecanje pripremala mentorica Anica Čorba, strukovni učitelj mentor. Pobjednica natjecanja je učenica Maja Šerbeđija koja će na međužupanijskom natjecanju predstavljati našu školu. Članovi povjerenstva bili su: Mateo Kušter - majstor frizer (bivši uspješan učenik), Marija Posavec - majstor frizer i Zvjezdana Smes, prof.
Hvala im od srca, a Maji želimo odličan plasman na natjecanju!


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju