preskoči na sadržaj

Strukovna škola Đurđevac

Login
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Projekti

Solarno vozilo Rooster Solari FI2020

glavni sponzor:

Erasmus+ i drugi projekti:

BE WORLD CLASS

Obrazovanje

Studiranje

Aktualno
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Uspostavljena suradnja s novom partnerskom školom iz Češke
Autor: Branko Pleadin, 18. 3. 2024.

U okviru Erasmus+ projekta „Mreža prilika 2023“ dana 14. i 15. ožujka 2024. godine održan je pripremni posjet u Střední škola elektrotechnická u mjestu Lipník nad Bečvou u Češkoj. U posjetu su sudjelovali projektni koordinator Branko Pleadin i član projektnog tima Filip Adaković.

Kroz radne sastanke, kojima su prisustvovali ravnatelj škole Michael Tesař, voditeljica projekata Regina Lutková i nastavnik računalstva Patrik Lehner, raspravljalo se o mogućim područjima suradnje između Strukovne škole Đurđevac i škole domaćina, prvenstveno u području mobilnosti učenika i nastavnog osoblja, te suradnji škole s lokalnim tvrtkama. Nakon radnih sastanaka organiziran je posjet specijaliziranim praktikumima škole za provedbu nastave iz područja računalstva, obnovljivih izvora energije, elektroenergetike i električnih instalacija, uključujući i posebni objekt za praktično osposobljavanje za rad na visokonaponskim sustavima u mjestu Přerov.


S obzirom da je kroz projekt planirana mobilnost 5 učenika Strukovne škole Đurđevac, zanimanja tehničar za računalstvo, te 1 nastavnika iz područja računalstva na aktivnost praćenja rada u partnersku školu u Lipník nad Bečvou, tijekom pripremnog posjeta definirani su i praktični detalji za provedbu mobilnosti te ishodi učenja koji će biti obuhvaćeni tijekom mobilnosti.

Projektni koordinator Branko Pleadin za domaćine je održao prezentaciju o Strukovnoj školi Đurđevac, Centru kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije i mogućnostima organizacije dolaznih mobilnosti, što je rezultiralo dogovorima za mobilnost učenika češke škole u Strukovnu školu Đurđevac s ciljem obavljanja stručne prakse iz područja robotike i računalstva.

Na kraju posjeta potpisan je i sporazum o dugoročnoj suradnji na KA1 i KA2 projektima u okviru programa Europske unije Erasmus+.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju