preskoči na sadržaj

Strukovna škola Đurđevac

Login
Tražilica
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Projekti

Solarno vozilo Rooster Solari FI2020

glavni sponzor:

Erasmus+ i drugi projekti:

BE WORLD CLASS

Obrazovanje

Studiranje

Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji

        

Centar kompetentnosti je projekt čiji je opći cilj povećanje relevantnosti strukovnog obrazovanja kroz poboljšanje uvjeta u (pod)sektoru elektrotehnike i računalstva strukovnog obrazovanja s ciljem postizanja veće zapošljivosti učenika.

Specifični cilj, odnosno svrha projekta je unaprjeđenje infrastrukture regionalnog centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u Koprivničko-križevačkoj županiji u skladu s potrebama tržišta rada na regionalnoj razini te intenziviranje suradnje sa sličnim centrima u EU.

Projektom „Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji“ će se rekonstruirati, dograditi i opremiti postojeća zgrada Obrtničke škole Koprivnica

te zgrada partnerske ustanove Strukovne škole Đurđevac.

Prijavitelj projekta je Obrtnička škola Koprivnica dok su projektni partneri Koprivničko-križevačka županija i Strukovna škola Đurđevac.

Opći podaci o projektu:

- naziv projekta: Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji

- vrijednost projekta: 30.025.397,94 HRK

- nositelj projekta: Obrtnička škola Koprivnica

- partneri na projektu: Koprivničko-križevačka županija i Strukovna škola Đurđevac

- opći cilj projekta: Povećanje relevantnosti strukovnog obrazovanja u (pod)sektoru elektrotehnike i računalstva s ciljem postizanja veće zapošljivosti učenika.

- svrha projekta: Unaprijeđenje infrastrukture regionalnog centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u skladu s potrebama tržišta rada

  

Poveznica na službenu stranicu Centra kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije: https://www.cekom-kckzz.hr/hr/

Centar kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije - vijesti
Što nakon završene škole?
Branko Pleadin / datum: 16. 10. 2023. 12:23

Ovo pitanje vjerojatno zanima velik broj sedmaša i osmaša koji razmišljaju i pitaju se koju srednju školu odabrati i za koje zanimanje se odlučiti.

Sigurni smo, velikom broju nije lako. Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji je specijaliziran za područje elektrotehnike i računalstva, trenutno izuzetno tražene industrije i obje škole uključene u projekt „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu“ zajedno imaju razvijeno 6 različitih programa. Vrlo je vjerojatno da će svaki učenik kojeg ovo područje zanima uspjeti pronaći program koji će udovoljiti njegovim interesima, neovisno o tome planira li nastaviti školovanje na fakultetu ili se po završetku stručnog obrazovanja zaposliti.

Da bismo olakšali muke svim spomenutim učenicima, razgovarali smo s troje bivših učenika škola u Đurđevcu i Koprivnici. Pitali smo ih u kojem trenutku i kako su oni odlučili sjesti u učeničke klupe baš ovih škola te što im je ostalo iz tog razdoblja u najljepšem sjećanju.


[OPŠIRNIJE]Specijalizirani sajam "Struka je pametna odluka" - Obrtnička škola Koprivnica
Branko Pleadin / datum: 12. 10. 2023. 09:41

Nakon uspješno održanog sajma u Strukovnoj školi Đurđevac 10.10.2023., s veseljem najavljujemo još jedan koji će se održati u utorak, 17. 10.2023. godine, s početkom u 10:00 sati u Obrtničkoj školi Koprivnica (Trg slobode 7, Koprivnica) pod nazivom "Struka je pametna odluka", sklopu projekta „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu.“

Pod sloganom „Stekni zanimanje koje se traži“ u sklopu sajma prezentirat će se mogućnosti školovanja u Obrtničkoj školi Koprivnica.

Dr. sc. Drago Cmuk održat će stručno predavanje na dvije teme: „5Gmreža - utjecaj na život i zdravlje ljudi“  te „Utjecaj pametnih telefona na kvalitetu života“.

Također, u sklopu programa održat će se i Sajam poslova na kojem će poslodavci, gospodarske asocijacije i službe, partneri Obrtničke škole Koprivnica prezentirati mogućnosti zapošljavanja nakon završetka srednje škole.

Organizator sajma je Obrtnička škola Koprivnica u Centru kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta je 3.985.363,44 eura.


[OPŠIRNIJE]Specijalizirani sajam "Struka je pametna odluka" - Strukovna škola Đurđevac
Branko Pleadin / datum: 6. 10. 2023. 20:55

U utorak, 10. listopada 2023. godine, s početkom u 9:30 sati u Strukovnoj školi Đurđevac (Dr. Ivana Kranjčeva 5, Đurđevac) održat će se specijalizirani sajam „Struka je pametna odluka“ u sklopu projekta „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu.“

Pod sloganom „Stekni zanimanje koje se traži“ u sklopu sajma prezentirat će se mogućnosti školovanja u Strukovnoj školi Đurđevac.

Dr. sc. Drago Cmuk održat će stručno predavanje na dvije teme: „GIS tehnologija u svakodnevnom životu i utjecaj na kvalitetu života“ te „Primjena elektroničkih sustava i GIS tehnologije u organizaciji cestovnog prometa“.

Također, u sklopu programa održat će se i Sajam poslova na kojem će poslodavci, gospodarske asocijacije i službe, partneri Strukovne škole Đurđevac prezentirati mogućnosti zapošljavanja nakon završetka srednje škole.

Organizator sajma je Strukovna škola Đurđevac kao partner škola Obrtničkoj školi Koprivnica u Centru kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a vrijednost projekta je 3.985.363,44 eura.


[OPŠIRNIJE]Nastavnici u školskim klupama
Branko Pleadin / datum: 5. 10. 2023. 10:09

Centar kompetentnosti u Koprivničko križevačkoj županiji svoj uspjeh prije svega duguje stručnosti, angažmanu i posvećenosti nastavnika koji su glavni nosioci kvalitete stručnih programa iz područja elektrotehnike i računalstva.

Njih 145 je kroz CEKOM od uspostave projekta do danas polazilo i još uvijek polazi razne edukacije, stručna usavršavanja i radionice kojima prate trenutna i aktualna događanja u industriji i na taj način osiguravaju učenicima stjecanje zanimanja koja su usklađena s trenutnim potrebama tržišta rada.

Pokrivajući razne teme edukacija koje odgovaraju potrebama današnjeg obrazovanja, od inkluzije učenika s teškoćama, pa sve do primjene najnovije tehnologije i programa iz područja elektrotehnike, računalstva, automatizacije i strojarstva stječući stručne kompetencije koje im olakšavaju prijenos znanja i vještina na generacije koje dolaze.


[OPŠIRNIJE]Zajedno svladavamo sve teškoće
Branko Pleadin / datum: 28. 9. 2023. 10:46

Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji ponosan je što u svojim školama ima educirane nastavnike koji na stručan i profesionalan način pristupaju učenicima s teškoćama i uspješno prilagođuju programe gotovo svih zanimanja s posebnim naglaskom na programe iz područja elektrotehnike i računalstva.

Želja i zadatak nastavnika i škola je prenijeti znanje i kompetencije svim učenicima kako bi uspješno savladali nastavni program i kako bi ih osposobili za život i rad što im, dokazuju generacije maturanata, vrlo dobro polazi za rukom.

Integrirani u redovne programe, ali uz prilagodbu sadržaja i individualizirane postupke, po završetku trogodišnjih i četverogodišnjih programa, učenici stječu atraktivna stručna zanimanja tražena na tržištu rada čime osiguravaju brzo zapošljavanje i životnu samostalnost usprkos svojim teškoćama.

Na ovaj način CEKOM daje svoj doprinos popularizaciji i promicanju strukovnih zanimanja, posebice iz područja elektrotehnike i računalstva i jasno daje do znanja da teškoće u učenju nisu razlog za odustajanje od željenih i popularnih zanimanja.


[OPŠIRNIJE]Novi ciklus predavanja u sklopu Centra kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije
Branko Pleadin / datum: 23. 9. 2023. 14:43

Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji još jednom otvara vrata svojih škola široj publici i poziva vas na novi ciklus zanimljivih i vrlo aktualnih predavanja.

Predavač će ponovno biti g. Drago Cmuk, vrhunski stručnjak digitalizacije, koji će nas upoznati s robotikom i mehatronikom, GIS tehnologijama te utjecajem 5G mreže i pametnih telefona na naše živote i što možemo očekivati u budućnosti.

Prvi datum na kojem će obraditi temu "Robotika i mehatronika - primjena u kućanstvu i svakodnevnom životu" je 27.09.2023. u 18:15 h u prostoru Strukovne škole Đurđevac.

Nakon predavanja održat će se i radionica o mogućnostima obrazovanja kroz Centar kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije.

Nakon toga slijede nam teme vezane uz GIS tehnologiju. 10.10.2023., ponovno u Strukovnoj školi Đurđevac u sklopu specijaliziranog sajma s poslodavcima i dana otvorenih vrata škole održat će se dva predavanja, "GIS tehnologije u svakodnevnom životu i utjecaj na kvalitetu života" i "Primjena elektroničkih sustava i GIS tehnologija u organizaciji cestovnog prometa".

Zajedno s predavanjima održat će se radionica o mogućnostima obrazovanja kroz Centar kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije.

Za kraj nam preostaju dva predavanja u Obrtničkoj školi Koprivnica. Za vrijeme trajanja gospodarskog sajma, 17.10.2023., obradit će se teme „5G mreža - utjecaj na život i zdravlje ljudi“ te „Utjecaj pametnih telefona na kvalitetu života“.

Predavanja su otvorena za šire građanstvo i vjerujemo da će svatko pronaći barem jednu temu koja ga zanima i o kojoj bi volio čuti iz prve ruke, od poznavatelja i stručnjaka digitalnog doba.


[OPŠIRNIJE]Obrazovanje odraslih
Branko Pleadin / datum: 11. 9. 2023. 22:00

Osim srednjoškolskog obrazovanja, jedan od glavnih ciljeva Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji je omogućavanje obrazovanja i stjecanja srednje stručne spreme ili prekvalifikacije u području elektrotehnike i računalstva i odraslima.

Bez obzira na dob, principom cjeloživotnog učenja, Centar kompetentnosti je prava adresa za sve odrasle osobe koje žele započeti ili pak nastaviti svoje obrazovanja te proširiti znanje i poboljšati svoje kvalifikacije iz područja elektrotehnike i računalstva.

Završavanjem programa koji su usklađeni s potrebama tržišta rada, polaznici stječu tražene kompetencije te tako bitno podižu svoju vrijednost na istom tržištu i olakšavaju svoje zapošljavanje.

Obrazovanje odraslih provodi se kroz redovno pohađanje nastave uz mogućnost konzultacija te u dogovoru s predavačima. Obrtnička škola Koprivnica u sklopu Centra kompetentnosti trenutno provodi 9 programa stručnog usavršavanja iz područja elektrotehnike i računalstva, a od jeseni će provoditi još dodatnih 5. Strukovna škola Đurđevac provodi 13 programa, od kojih je jedan uspješno
završen, a od rujna kreću još 2.

Sve programe obrazovanja odraslih i kontakt adrese možete pronaći na službenoj web stranici Obrtničke škole Koprivnica i na mail adresi zlatko.martic@skole.hr, dok za Strukovnu školu Đurđevac sve informacije možete dobiti na službenoj web stranici Strukovne škole Đurđevac i preko mail adrese darko.spoljar1@skole.hr.

 


[OPŠIRNIJE]Nove generacije, nova zanimanja
Branko Pleadin / datum: 31. 8. 2023. 19:49

Učenici, posebno oni koji kreću u prve razrede odabranih srednjih škola,  s uzbuđenjem očekuju početak nove školske godine koja počinje 04.09.2023.

Obje škole u sklopu Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji upisale su 339 novih učenika u ukupno 36 obrazovnih programa.

Najveće zanimanje i ove godine, učenici su pokazali za zanimanja iz područja elektrotehnike i računalstva. Rezultat je to velikih ulaganja u razvoj suvremenog obrazovnog programa, educiranje nastavnika i moderno opremljene školske praktikume. Na taj način učenicima su ponuđeni zanimljivi, atraktivni i traženi programi koji odgovaraju na trenutne potrebe tržišta rada i omogućuju visoku zapošljivost odmah po završetku školovanja ili pak nastavak daljnjeg školovanja.

 U Obrtničkoj školi Koprivnica tako je ove godine po prvi puta upisan četverogodišnji program Tehničar za elektroniku koji je uz Tehničara za računalstvo popunjen već na prvom upisnom roku.

Tehničar za elektroniku radi na pripremi razvojne, tehnološke i operativne dokumentacije proizvodnje, ispitivanju elektroničkih komponenti i sklopova, montiranju i ispitivanju elektroničkih uređaja i opreme, njihovu posluživanju i održavanju, tehničko-administrativnim poslovima, izradbi elektroničkih sklopova i/ili uređaja te prodaji i promidžbi elektrotehničkih i elektroničkih proizvoda.

U Strukovnoj školi Đurđevac ove godine je uveden novi četverogodišnji program Web dizajner, koji je također popunjen na ljetnom upisnom roku, kao i Tehničar za mehatroniku.

Uz spomenute, učenici su pokazali veliki interes i za programe strojarstva, brodogradnje i metalurgije, te osobnih usluga, sve usklađene s potrebama tržišta rada.

Sigurni smo da je pred svima uzbudljivo razdoblje i želimo im sretnu i uspješnu godinu!


[OPŠIRNIJE]Ljeto i stručna praksa
Branko Pleadin / datum: 30. 8. 2023. 22:30

Uobičajeno ljeto srednjoškolaca uglavnom vidimo kao vrijeme zabave, druženja i izlazaka, daleko od razmišljanja o knjigama i učenju. Učenici strukovnih škola u ovakav raspored ipak ugrađuju i odrađivanje stručne prakse kao dio svog školovanja. Tako je bilo i s našim učenicima Obrtničke škole Koprivnica i Strukovne škole Đurđevac.
I dok se ostali zbog toga mogu hvatati za glavu, obavljanje stručne prakse istovremeno je zabavno, korisno i važno. Ona učenicima daje priliku da vide kako stvari zapravo funkcioniraju, koliko se ono naučeno u učionici poklapa s praktičnim radom, ukratko, povezuje teoriju s praktičnim dijelom. Također, daje im uvid u buduće zanimanje za koje se školuju i kako će jednoga dana izgledati njihov posao i radni dan.
Još jedna bitna stavka pohađanja stručne prakse je mentorstvo, blizina osoba koje u svakom trenu mogu odgovoriti na sva učenička pitanja i prenijeti svoje znanje na učenicima jasan i blizak način. Svi učenici trogodišnjih programa iz područja elektrotehnike i računalstva u obje naše škole odradili su praksu, dio u praktikumu kroz vježbe, a dio kod poslodavaca s kojima su škole dogovorile suradnju.
Riječ je o raznim kompanijama, od malog obrta do velike tvornice, koji savršeno prikazuju širok raspon primjene znanja i mogućnosti zapošljavanja s našim strukovnim programima.
I učenici četverogodišnjih programa imali su priliku odraditi stručnu praksu, u nešto manjem fondu sati ili kao fakultativni sadržaj.
Tako je i ovo ljeto svim učenicima bilo prilika za pogled u budućnost koju stvaraju.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju