preskoči na sadržaj

Strukovna škola Đurđevac

Login
Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Projekti

BE WORLD CLASS

Obrazovanje

Studiranje

VUB

Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji

        

Centar kompetentnosti je projekt čiji je opći cilj povećanje relevantnosti strukovnog obrazovanja kroz poboljšanje uvjeta u (pod)sektoru elektrotehnike i računalstva strukovnog obrazovanja s ciljem postizanja veće zapošljivosti učenika.

Specifični cilj, odnosno svrha projekta je unaprjeđenje infrastrukture regionalnog centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u Koprivničko-križevačkoj županiji u skladu s potrebama tržišta rada na regionalnoj razini te intenziviranje suradnje sa sličnim centrima u EU.

Projektom „Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji“ će se rekonstruirati, dograditi i opremiti postojeća zgrada Obrtničke škole Koprivnica

te zgrada partnerske ustanove Strukovne škole Đurđevac.

Prijavitelj projekta je Obrtnička škola Koprivnica dok su projektni partneri Koprivničko-križevačka županija i Strukovna škola Đurđevac.

Opći podaci o projektu:

- naziv projekta: Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji

- vrijednost projekta: 30.025.397,94 HRK

- nositelj projekta: Obrtnička škola Koprivnica

- partneri na projektu: Koprivničko-križevačka županija i Strukovna škola Đurđevac

- opći cilj projekta: Povećanje relevantnosti strukovnog obrazovanja u (pod)sektoru elektrotehnike i računalstva s ciljem postizanja veće zapošljivosti učenika.

- svrha projekta: Unaprijeđenje infrastrukture regionalnog centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u skladu s potrebama tržišta rada

  

Centar kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije - vijesti
ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „RAZVOJ KOMPETENCIJA KROZ UČENJE TEMELJENO NA RADU“ VRIJEDNOG 30 MILIJUNA KUNA
Darko Špoljar / datum: 16. 10. 2020. 15:02

U sportskoj dvorani Srednje škole Koprivnica danas je održana Početna konferencija projekta „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu“ kojim će se uspostaviti programski i kadrovski uvjeti neophodni za funkcioniranje Centra kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije. Ukupna vrijednost projekta je 30.027.720,85 kuna od čega će 85 posto biti financirano iz Europskog socijalnog fonda, dok će se preostalih 15 posto osigurati iz državnog proračuna.

Riječ je o drugoj fazi projekta Centra kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije, koji se veže na ranije prijavljen i odobren projekt kojim će se unaprijediti  infrastruktura Centra kompetentnosti, odnosno Obrtničke škole Koprivnica te partnerske ustanove Strukovne škole Đurđevac. Navedene škole će se u prvoj fazi rekonstruirati, nadograditi i opremiti sa svom relevantnom specijaliziranom opremom iz sektora elektrotehnike i računalstva, a u drugoj fazi će se za učenike i odrasle polaznike strukovnog obrazovanja u  navedenim sektorima unaprijediti školski programi te otvoriti mogućnosti za učenje temeljeno na radu. Sve to će, naglašeno je na današnjoj konferenciji, omogućiti razvoj kompetencija radne snage i  stvaranje budućih zaposlenika lokalnih i regionalnih tvrtki na području županije.

Voditelj projekta Darko Masnec kazao je kako se radi o iznimno važnom projektu za razvoj srednjoškolskog obrazovanja u našoj županiji. „Ovo je stvarno ulaganje u školstvo pri čemu 22,6 milijuna odlazi na ulaganje u građevinske objekte, za opremu je predviđeno 14,9 milijuna kuna dok sva preostala sredstva odlaze na razvoj programa, osposobljavanje nastavnika i pripremanje za drugačije obrazovanje. Modernizirat ćemo postojeće te razviti nove kurikulume strukovnog obrazovanja, a vrlo je važna i suradnja s gospodarstvom i znanstvenim institucijama. Uvjeren sam kako će učenici i polaznici programa nakon završetka obrazovanja biti spremna za uključivanje u tržište rada te da će brzo i lako naći posao“,  naglasio je Masnec prilikom predstavljanja projekta.

Župan Darko Koren iskazao je zadovoljstvo što je ambiciozan projekt ušao  u fazu realizacije naglasivši kako Županija nastavlja kontinuitet ulaganja  u obrazovni sustav  kroz kapitalne investicije koje će premašiti 125 milijuna kuna. „Ušli smo u značajan ciklus investicija u obrazovanju u kojem uz ovaj Centar kompetencija  ulažemo i u projekt izgradnje pet školskih sportskih dvorana ukupne vrijednosti preko 65 milijuna kuna. Centar kompetencija kao projekt sigurno je financijski  najznačajniji u ovom razdoblju, a ako zbrojimo projekte s kojima smo krenuli u realizaciju dolazimo do iznosa većeg od 125 milijuna kuna što je uistinu respektabilno ulaganje“, naglasio je župan.

Dodao je kako će projekt Centra kompetentnosti  u dva dijela omogućiti uređenje prostora i nabava opreme i sve one aktivnosti koje projekt predviđa u Obrtničkoj školi u Koprivnici i Strukovnoj školi u Đurđevcu. „Cilj je modernizirati srednjoškolsko obrazovanje u segmentu obrtničkog i  strukovnog usmjerenja, odnosno u specifičnom sektoru koji stvara vrlo važne profesije i zanimanja.  najpotrebnije ljude. S obzirom na gospodarska kretanja u Hrvatskoj smatram da je to u ovom razdoblju izuzetno bitno, a kvalitetan razvoj i modernizacija strukovnog obrazovanja te stvaranje novih zanimanja jedan je od ključnih strateških zadataka svih nas koji smo odgovorni za sektor obrazovanja“, istaknuo je župan te napomenuo kako je preduvjet za ispunjenja projekta interakcija s gospodarstvom koje iskazuje potrebe i prema kojem  treba usmjeravati programe.

Ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić zahvalio je Županiji na podršci te učenicima i profesorima koji su ostvarili sjajne rezultate tijekom godina.

„Ovaj dio projekta bazira se na razvoju novih standarda zanimanja, kao i novih standarda kvalifikacija. Kroz projekt će se nabaviti  oprema, a većina je bazirana na soft aktivnosti, odnosno osposobljavanje profesora, stručnih suradnika, ali i srednjoškolaca. Krajem mjeseca počinjemo s  raspisivanjem natječaja za angažiranje stručnih suradnika u razvoju stručnog standarda zanimanja nakon čega će se ići u osposobljavanje učenika i profesora“, pojasnio je ravnatelj Martić.

Stručnu podršku u pripremi projekta dala je PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, a ravnateljica Melita Birčić je izrazila zadovoljstvo što su stručne službe agencije mogle sudjelovati u pripremi ovako važnog projekta čije će implikacije biti od značaja za cijelu županiju, ali i sjeverozapadnu Hrvatsku.

„Smisao Razvojne agencije je djelovati kao regionalni koordinator na području ove županije, a naša je uloga da u ovakvim razvojnim projektima od interesa za županiju pružimo stručnu i tehničku pomoć u njihovoj pripremi i provedbi. Ovaj projekt je rezultat dobre suradnje i sinergije, mnogo dionika koji su zajedno radili da bi projekt bio kvalitetno pripremljen“, istaknula je ravnateljica Birčić.

Današnjoj početnoj konferenciji prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, zamjenica gradonačelnika grada Koprivnice Ksenija Ostriž sa suradnicima, predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić i ravnateljica Obrtničkog učilišta POUKA Jasmina Sinovec, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Križevci Vesna Kuterovac,  ravnatelji srednjih škola s područja županije, pročelnici županijskih upravnih tijela, članovi Projektnog tima te suradnici i predstavnici ustanova strukovnog obrazovanja, visokih učilišta te trgovačkih društva uključenih u realizaciju projekta.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Strukovne škole Đurđevac.

    

    

 

 


[OPŠIRNIJE]ODRŽAN SASTANAK PROJEKTNIH PARTNERA U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA „RAZVOJ KOMPETENCIJA KROZ UČENJE TEMELJENO NA RADU“
Darko Špoljar / datum: 18. 9. 2020. 14:51

Dana 16. rujna 2020. godine u prostorima Koprivničko-križevačke županije te putem videokonferencije održan je sastanak projektnih partnera u okviru projekta „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, temeljem Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici projektnih partnera Obrtničke škole Koprivnica i Koprivničko-križevačke županije te Razvojne agencije PORE KKŽ koja pruža stručnu pomoć u provedbi projekta, a putem videokonferencije predstavnici partnera Strukovne škole Đurđevac, Srednje škole Krapina, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i Veleučilišta u Bjelovaru.

Na početku sastanka sve prisutne pozdravio je voditelj projekta Darko Masnec. Nakon toga uslijedila je rasprava o nadolazećim projektnim aktivnostima te obvezama svakog pojedinog partnera u projektu.

Projektom „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu“  uspostaviti će se programski i kadrovski uvjeti neophodni za funkcioniranje Centra kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije. Ukupna vrijednost projekta je 30.027.720,85 kuna od čega će 85 % biti financirano iz Europskog socijalnog fonda, dok će se preostalih 15 % osigurati iz državnog proračuna.

Preneseno sa web stranice Koprivničko-križevačke županije.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Strukovne škole Đurđevac.

       

 

 


[OPŠIRNIJE]PROJEKTNI TIM DEFINIRAO DINAMIKU AKTIVNOSTI DRUGE FAZE PROJEKTA ŽUPANIJSKOG CENTRA KOMPETENTNOSTI
Darko Špoljar / datum: 14. 7. 2020. 14:46

U prostorijama Županijske uprave u četvrtak, 09. srpnja  je održan radni sastanak Projektnog tima Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji  kojem je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić. Na sastanku je raspravljano o predstojećim aktivnostima u projektu „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu“ za koji je prošlog petka potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava. Projekt ukupne vrijednosti 30.027.720,85 kuna će s 85 posto biti financiran iz Europskog socijalnog fonda, dok će se preostalih 15 posto osigurati iz državnog proračuna.

Voditelj Projektnog tima Darko Masnec prisutne je članove izvijestio o planiranim aktivnostima koje se tiču realizacije projekta te je usuglašena dinamika i postupak provođenja javne nabave za drugu fazu projekta „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu“, kojim će se uspostaviti programski i kadrovski uvjeti neophodni za funkcioniranje Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Isti se veže na ranije odobren projekt kojim će se unaprijediti  infrastruktura Centra kompetentnosti, odnosno Obrtničke škole Koprivnica te partnerske ustanove Strukovne škole Đurđevac, a kojim će se navedene škole rekonstruirati, nadograditi i opremiti sa svom potrebnom specijaliziranom opremom iz područja elektrotehnike i računalstva što će omogućiti pristup kvalitetnom učenju temeljenom na radu te razvoj kompetencija radne snage i budućih zaposlenika lokalnih i regionalnih tvrtki.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Strukovne škole Đurđevac.

 

   

 

 


[OPŠIRNIJE]Centru kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji dodijeljeno novih 30.1 milijun kuna bespovratnih sredstava
Darko Špoljar / datum: 4. 7. 2020. 09:57

Zamjenik župana Ratimir Ljubić je izrazio zadovoljstvo nakon potpisivanja ugovora kazavši kako će projekt CEKOM označiti novo razdoblje u strukovnom obrazovanju, koje će pozitivno utjecati na cjelokupni sustav obrazovanja u Koprivničko-križevačkoj županiji.  

U prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, danas je upriličeno svečano potpisivanje i uručivanje ugovora za Poziv „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo“ iz Europskog socijalnog fonda. Među projektima koji su se javili na poziv Ministarstvu znanosti i obrazovanja i dobili bespovratna sredstva je i projekt „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu“ koji je prijavila Obrtnička škola Koprivnica zajedno s projektnim partnerima Koprivničko-križevačkom županijom i Strukovnom školom Đurđevac, a uz stručnu pomoć PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije. Projekt ukupne vrijednosti 30.027.720,85 kuna će 85 posto biti financiran iz ESF-a, dok će se preostalih 15 posto osigurati iz državnog proračuna.

Ugovore je dodijelila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, a uz ravnatelja Obrtničke škole Zlatka Martića, svečanom potpisivanju ugovora su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te član Projektnog tima Saša Seretin. Zamjenik Ljubić je izrazio zadovoljstvo nakon potpisivanja ugovora kazavši kako će projekt CEKOM označiti novo razdoblje u strukovnom obrazovanju, koje će pozitivno utjecati na cjelokupni sustav obrazovanja u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Riječ je o drugoj fazi projekta Centra kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije ukupne vrijednosti 60 milijuna kuna kojim će se uspostaviti programski i kadrovski uvjeti neophodni za funkcioniranje Centra kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije.  Isti se veže na ranije prijavljen i odobren projekt kojim će se unaprijediti  infrastruktura Centra kompetentnosti, odnosno Obrtničke škole Koprivnica te partnerske ustanove Strukovne škole Đurđevac, a kojim će se navedene škole rekonstruirati, nadograditi i opremiti sa svom relevantnom specijaliziranom opremom iz područja elektrotehnike i računalstva što će omogućiti pristup kvalitetnom učenju temeljenom na radu te razvoj kompetencija radne snage i budućih zaposlenika lokalnih i regionalnih tvrtki.

Preneseno sa web stranice Koprivničko-križevačke županije.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Strukovne škole Đurđevac.

 


[OPŠIRNIJE]Korak po korak do Centra kompetentnosti
Darko Špoljar / datum: 28. 6. 2020. 11:32

Svečanost potpisivanja i uručivanja ugovora za Poziv "Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo" iz Europskog socijalnog fonda (ESF), Operativni program "Učinkoviti ljudski potencijali" 2014.-2020. održat će se u petak, 3. srpnja 2020.

Strukovna škola Đurđevac partner je Obrtničkoj školi Koprivnica u Regionalnom Centru kompetentnosti u obrazovnom sektoru Elektrotehnika i računalstvo. Za obje škole to će značiti veliki iskorak ne samo u izgradnji novih prostora i opremanju praktikuma, već i u samom pristupu strukovnom obrazovanju.

U provedbi je prvi dio projekta Centra kompetentnosti vrijednosti 30 milijuna kuna, kojem je pretežiti dio izgradnja i opremanje.

U ovom drugom dijelu projekta, koji je pred potpisivanjem, također vrijednog 30 milijuna kuna, obje škole zajednički će, osim dodatnog opremanja, u suradnji s partnerima razvijati nove kurikulume čiji će korisnici biti druge strukovne škole, gospodarstvo, kao i visokoškolske ustanove. Partneri i suradnici Obrtničkoj školi Koprivnica i Strukovnoj školi Đurđevac su Koprivničko-križevačka županija, gospodarski subjekti, učilišta, visokoškolske ustanove, srednje škole, i gospodarske asocijacije.

       


[OPŠIRNIJE]Projekt „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu“ na korak do potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava
Darko Špoljar / datum: 13. 6. 2020. 07:22

Preneseno sa web stranice Koprivničko-križevačke županije:

U prostorijama Županijske uprave u utorak 9. lipnja  je održan radni sastanak Projektnog tima Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji  kojem je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić. Na sastanku je raspravljano o drugoj fazi projekta „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu“ koji je Obrtnička škola Koprivnica zajedno s projektnim partnerima Koprivničko-križevačkom županijom i Strukovnom školom Đurđevac, a uz stručnu pomoć PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, krajem prošle godine  prijavila na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Voditelj Projektnog tima Darko Masnec prisutne je članove izvijestio kako je Organizacijska jedinica za provedbu strukturnih instrumenata Europske unije (DEFCO) Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih provelo provjeru prihvatljivosti troškova projektne prijave te je s uključenim izmjenama definirala vrijednost projekta u iznosu od 30,1 milijun kuna.

Projektni tim se nakon provedene rasprave usuglasio s navedenim prijedlogom DEFCO-a te donio zaključak kojim se prihvaćaju predložene izmjene s obzirom da su svi ključni elementi u odnosu na originalni projektni prijedlog i dalje ostali u integralnom obliku. Sve aktivnosti članova Projektnog tima će se u idućem razdoblju usmjeriti na pripremu potpisivanja drugog dijela iznimno važnog projekta uspostave Centra kompetentnosti u KKŽ, a time ukupna vrijednost oba projekta iznosi 60 milijuna kuna.

Spomenimo kako će se projektom „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu“  uspostaviti programski i kadrovski uvjeti neophodni za funkcioniranje Centra kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije, a isti se veže na ranije prijavljen i odobren projekt kojim će se unaprijediti  infrastruktura Centra kompetentnosti, odnosno Obrtničke škole Koprivnica te partnerske ustanove Strukovne škole Đurđevac, a kojim će se navedene škole rekonstruirati, nadograditi i opremiti sa svom relevantnom specijaliziranom opremom iz područja elektrotehnike i računalstva što će omogućiti pristup kvalitetnom učenju temeljenom na radu te razvoj kompetencija radne snage i budućih zaposlenika lokalnih i regionalnih tvrtki.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Strukovne škole Đurđevac. 

      
   


[OPŠIRNIJE]ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA "CENTAR KOMPETENTNOSTI U KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI"
Darko Špoljar / datum: 11. 3. 2020. 15:12

U prostorijama Županijske uprave 11. ožujka 2020. godine održana je Početna konferencija projekta "Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji" kojim će se unaprijediti infrastruktura Obrtničke škole Koprivnica te partnerske ustanove Strukovne škole Đurđevac. Navedene škole će se ovim iznimno vrijednim projektom u kojem Županija sudjeluje kao partner,  rekonstruirati, nadograditi i opremiti sa svom relevantnom specijaliziranom opremom vezanom za (pod)sektore elektrotehnike i računalstva što će omogućiti pristup kvalitetnom učenju temeljenom na radu te razvoj kompetencija radne snage i budućih zaposlenika lokalnih i regionalnih tvrtki.

Opširnije na linku:

http://ss-strukovna-djurdjevac.skole.hr/?news_hk=1&news_id=1168&mshow=290#mod_news

  

 

[OPŠIRNIJE]PROJEKTNI TIM ZA CENTAR KOMPETENTNOSTI U KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI ODRŽAO SASTANAK O PROVEDBI NOVIH AKTIVNOSTI
Darko Špoljar / datum: 10. 1. 2020. 15:48

U prostorima PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije u četvrtak, 9. siječnja održan je sastanak Projektnog tima na temu provedbe novih aktivnosti  projekta „Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji“. Sastanak je uslijedio nakon što je prije desetak dana u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i formalno potpisan ugovor kojim je projektu županijskog Centra kompetentnosti odobreno 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Opširnije na linku:

http://ss-strukovna-djurdjevac.skole.hr/?news_hk=1&news_id=1167&mshow=290#mod_news

  


[OPŠIRNIJE]POTPISAN UGOVOR ZA IZRADU PROJEKTNO-TEHNIČKE DOKUMENTACIJE ZA PROJEKT "CENTAR KOMPETENTNOSTI U KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI"
Darko Špoljar / datum: 29. 10. 2019. 15:53

Za projekt "Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji" koji je prijavljen na Natječaj "Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja" uspješno je proveden postupak javne nabave za uslugu izrade projektno – tehničke dokumentacije. Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren potpisao je ugovor s gospodinom Rajkom Kolarićem, predstavnikom Zajednice ponuditelja, za dvije grupe usluga ukupne vrijednosti 600.000,00 kuna.

Opširnije na linku:

http://ss-strukovna-djurdjevac.skole.hr/?news_hk=1&news_id=1166&mshow=290#mod_news

  


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju