2017-10-19 12:39:00

4. C TRADICIONALNO OBILJEŽAVA SVJETSKI DAN HRANE

Povodom Svjetskog dana hrane, koji se obilježava 16. listopada, 4.c razred ekonomista, na satu razredne zajednice imao je zajedničku užinu. Svatko od učenika donio je domaću hranu koju sami proizvode sa svojim roditeljima poput kozjih i kravljih sireva, džemova, ajvara, kobasica, špeka, kompota, ukiseljenog povrća. Ostali učenici donijeli su domaće kolače, kiflice, kekse…

Obzirom da je veliki problem današnjice konzumacija gotove hrane koja nerijetko sadrži više štetnih nego hranjivih tvari, na ovaj način učenicima se ukazuje na važnost konzumiranja domaće pripremljene hrane te ih se pokušava potaknuti da u školu nose užinu koju sami pripreme kod kuće. Ovaj način edukacije o važnosti zdravog hranjenja, učenicima iznimno zabavan i zanimljiv, zasigurno će im ostati dugo u sjećanju.


Strukovna škola Đurđevac