preskoči na sadržaj

Strukovna škola Đurđevac

Login
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Projekti

Solarno vozilo Rooster Solari FI2020

glavni sponzor:

Erasmus+ i drugi projekti:

BE WORLD CLASS

Obrazovanje

Studiranje

Aktualno
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Strukovna škola Đurđevac obilježila Europski tjedan strukovnih vještina
Autor: Jasmina Šostarec, 7. 12. 2020.

Obilježavanjem Europskog tjedna strukovnih vještina kroz društvene mreže i aktivnosti usmjerene široj javnosti Strukovna škola Đurđevac promovirala je najznačajnije radove i praktične vještine učenika te trenutno aktivne projekte koji doprinose razvoju strukovnih vještina učenika i unaprjeđenju kvalitete strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.


Kao središnje događanje svih promotivnih aktivnosti u ponedjeljak, 7. prosinca 2020., održana je online konferencija pod nazivom „Europski tjedan strukovnih vještina u Strukovnoj školi Đurđevac“. Konferencija je okupila predstavnike Koprivničko-križevačke županije, osnovnih i srednjih škola iz nekoliko županija, Razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije te lokalnih i regionalnih tvrtki. U uvodnom dijelu konferencije prisutnima su se obratili Darko Špoljar, ravnatelj Strukovne škole Đurđevac, Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije te Lidija Kupsjak, rukovoditeljica INA d.d. Objekata Molve-Međimurje. Dožupan Ljubić naglasio je kako je inicijativa obilježavanja Europskog tjedna strukovnih vještina svakako jedna od značajnijih mjera koje doprinose popularizaciji strukovnih zanimanja među učenicima. Gospođa Kupsjak pozdravila je sva dosadašnja nastojanja Strukovne škole Đurđevac za uvođenjem u nastavu dodatnih aktivnosti koje kod učenika razvijaju vještine potrebne tržištu rada te izrazila zadovoljstvo dugogodišnjom suradnjom škole i tvrtke INA d.d., koja vrlo rado pomaže inovativne projekte u koje su izravno uključeni sami učenici.

U okviru konferencije nastavnik Mladen Parag predstavio je novo solarno vozilo Strukovne škole Đurđevac, čiju je izradu vodio proteklih mjeseci zajedno s učenicima zanimanja automehatroničar. Sudionicima konferencije predstavljene su tehničke karakteristike te cjelokupni proces svih faza izrade vozila s kojim će Strukovna škola Đurđevac nastupit će na utrci solarnih vozila SOELA 2021 u Sisku. Sponzori projekta izrade solarnog vozila su INA d.d., RASCO d.d., Koprivničko-križevačka županija, Turistička zajednica grada Đurđevca, Strojobravarija Benkek, VIN MONT d.o.o. i Trgo-Auto d.o.o.

Snimka solarnog vozila dostupna je na sljedećoj poveznici:

http://fb.watch/2dTTc2Z2Oo

Koordinator EU projekata Branko Pleadin na konferenciji je predstavio nove Erasmus+ projekte Strukovne škole Đurđevac. Kroz projekt „Skills in Practical Interdisciplinary Environment“ 37 učenika iz zanimanja tehničar za mehatroniku, elektroničar-mehaničar, frizer, kozmetičar i ekonomist dobit će priliku za obavljanje stručne prakse u partnerskim ustanovama, tvrtkama i obrtima u Slovačkoj i Poljskoj. Plan i sadržaji stručne prakse usklađeni su s trenutnim potrebama tržišta rada koje su utvrđene na temelju opsežnih anketiranja poslodavaca u tijeku pripreme projektne prijave. Nakon odrađene stručne prakse u inozemstvu učenici će dobiti priliku prezentirati stečena znanja i vještine potencijalnim poslodavcima kroz aktivnosti širenja rezultata projekta u okviru info dana projekta te manifestacija na razini grada Đurđevca i Koprivničko-križevačke županije. Drugim Erasmus+ projektom, naziva „From Technical Drawing to CNC Program“, Strukovna škola Đurđevac modernizirat će obrazovanje i praktično osposobljavanje učenika u zanimanju CNC operater. S partnerskim ustanovama iz Češke i Njemačke izradit će se program stručnog osposobljavanja CNC operatera za provedbu kroz mobilnosti učenika, pripremiti nastavni materijali iz područja tehničkog crtanja i programiranja CNC strojeva te izraditi četverojezični stručni rječnik. Svi izrađeni nastavni materijali bit će javno dostupni preko mrežnog sustava za učenje na daljinu a njihova evaluacija provest će se kroz stručnu praksu inozemnih učenika u Strukovnoj školi Đurđevac te učenika Strukovne škole Đurđevac u partnerskim školama u Češkoj i Njemačkoj, svaka u trajanju od tjedan dana.

Prijenos konferencije uživo realiziran je putem Facebook stranice stručnog vijeća elektrotehnike i računalstva Strukovne škole Đurđevac a za sve koji su propustili konferenciju dostupna je snimka na sljedećoj poveznici:

http://fb.watch/2dQs7Ojjc4

Glavni sponzor:

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju