preskoči na sadržaj

Strukovna škola Đurđevac

Login
Tražilica
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Projekti

Solarno vozilo Rooster Solari FI2020

glavni sponzor:

Erasmus+ i drugi projekti:

BE WORLD CLASS

Obrazovanje

Studiranje

3. sastanak projektnih partnera

U okviru Erasmus+ KA202 projekta „Technical Innovations in Theory and Practice“ ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar i pedagog Filip Adaković sudjelovali su na 3. međunarodnom sastanku projektnih partnera, koji je održan u češkom gradu Oselce 5. i 6. prosinca 2022. godine. Osim predstavnika Strukovne škole Đurđevac, sastanku su prisustvovali ravnatelji i članovi projektnih timova Střední škola a Základní škola Oselce, kao domaćina sastanka, Spojene škole Detva iz Slovačke, kao nositelja projekta, te partnerskih organizacija 1. slovenský strojársky klaster Banská Bystrica iz Slovačke, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice iz Češke i obrazovne ustanove Internationaler Bund – IB Mitte gGmbH Jena iz Njemačke.

Fokus uvodnog dijela sastanka bio je na kontroli zadataka i provedbe planiranog rasporeda odvijanja projektnih aktivnosti te financijskim aspektima projekta.

Program susreta bio je podijeljen u tri osnovna dijela. Prvi dio obuhvatio je dovršavanje rezultata projekta O1 koji je bio usmjeren na analizu tržišta rada i suradnju škola i poslodavaca. Rezultat je omogućio usporedbu ekonomske situacije uključenih zemalja i regija kao i zahtjeva za profesionalnim obrazovanjem u pojedinim zemljama. Također, uključuje nekoliko anketa provedenih među sadašnjim i bivšim učenicima.

Sljedeći dio programa obuhvatio je analizu dviju provedenih mobilnosti koje su se održale tijekom studenog 2022. u Đurđevcu i Třemošnicama. Mobilnosti su održane s ciljem evaluacije rezultata projekta a partnerske organizacije će moći koristiti sve rezultate u svom obrazovnom procesu. Tijekom mobilnosti u Đurđevcu nastavnici su mogli testirati nastavne planove i programe kao i nekoliko nastavnih pomagala koje su pripremili njihovi kolege uključeni u stvaranje intelektualnih rezultata. Mobilnost učenika u Třemošnicama prvenstveno je služila za testiranje alata za profesionalno savjetovanje, a bila je dio Tjedna znanosti i tehnologije. Učenici pojedinih partnerskih škola najprije su pripremili program u sklopu zajedničkih aktivnosti, a zatim ga predstavili učenicima lokalne osnovne škole.

Na kraju sastanka dovršeni su preostali rezultati i odabrani prikladni dijelovi rezultata za testiranje tijekom učeničke mobilnosti koja će se održati 2023. godine u Strukovnoj školi Đurđevac. Naglasak je na području upravljanja ljudskim resursima u okviru ekonomskih struka te pneumatskih sustava za tehničke struke.

Uz radionice i rasprave o rezultatima projekta, sastanak projektnih partnera završio je obilaskom tvrtki Bohemia Sekt i Škoda Transportation. Kulturni program uključivao je razgled grada Plzena i posjet tradicionalnom božićnom sajmu.

preskoči na navigaciju