preskoči na sadržaj

Strukovna škola Đurđevac

Login
Tražilica
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Projekti

Solarno vozilo Rooster Solari FI2020

glavni sponzor:

Erasmus+ i drugi projekti:

BE WORLD CLASS

Obrazovanje

Studiranje

2. sastanak projektnih partnera

Na drugom međunarodnom sastanku projektnih partnera, održanom 4. i 5. veljače 2019. u Erfurtu u Njemačkoj, sudjelovali su ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar i nastavnik strukovnih predmeta u elektrotehnici Slavko Majstorović.

Prvog dana sastanka, kroz zanimljiva predavanja i prezentacije u Udruženju metalske i elektro industrije njemačke savezne pokrajine Thüringen u Erfurtu, predavači su sudionike upoznali s dualnim obrazovanjem i osposobljavanjem za gospodarstvo, te kroz statističke podatke i evaluacijska istraživanja predstavili rezultate.

Predavači su bili predstavnici Udruženja metalske i elektro industrije njemačke savezne pokrajine Thüringen, Udruge poslodavaca i gospodarstvenika pokrajine Thüringen, Gospodarskog instituta Thüringen i tvrtke BMW Fahrzeugtechnik Krauthausen.

Posebno zanimljiva bila je prezentacija predstavnice tvrtke BMW na temu osiguravanja budućih zaposlenika. BMW preko zaposlenika, njihovih obitelji, kroz razne promocijske aktivnosti, već od vrtićke dobi nastoji zainteresirati djecu za obrazovanje u zanimanjima potrebnih tvrtki i u tome postiže zavidne rezultate na zadovoljstvo i tvrtke i budućih zaposlenika.

Drugog dana sastanka u Eisenachu, u proizvodnim pogonima tvrtke Robert Bosch Fahrzeugelektrik, te u njihovom edukacijskom centru kroz predavanje, prezentaciju, obilazak edukacijskog centra i kroz razgovore sa predavačem i naučnicima sudionici su dobili izvanredan uvid u uspješan primjer dualnog obrazovanja.

Sve ove informacije sudionicima će poslužiti za postizanje zadanih ishoda projekta. Sudionici, kao i svi zainteresirani, moći će ih koristiti za postizanje što boljih rezultata obrazovanja i osposobljavanja u svojim ustanovama.

Sudionici susreta upoznali su se i sa kulturnim znamenitostima grada Erfurta, te su posjetili i dvorac Wartburg.

preskoči na navigaciju