preskoči na sadržaj

Strukovna škola Đurđevac

Login
Tražilica
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Projekti

Solarno vozilo Rooster Solari FI2020

glavni sponzor:

Erasmus+ i drugi projekti:

BE WORLD CLASS

Obrazovanje

Studiranje

Informacije o mobilnosti

Opis mobilnosti:

Vrijeme održavanja: srpanj 2021.

Mjesto održavanja: Wroclaw, Poljska

Partnerska organizacija: Aviva Poland – Vocational Training SP. Z O.O.

Sudionici: 6 učenika u zanimanju frizer, 3 učenika u zanimanju elektroničar-mehaničar, 11 učenika u zanimanju tehničar za mehatroniku

 

OLS (engleski jezik)

Korisničke upute za OLS mrežnu jezičnu procjenu i jezični tečaj engleskog jezika.

Video s mobilnosti

Provedba mobilnosti

U okviru Erasmus+ projekta „Skills in Practical Interdisciplinary Environment“ Strukovne škole Đurđevac 20 učenika iz obrazovnih programa tehničar za mehatroniku, elektroničar-mehaničar i frizer sudjelovalo je od 4. do 24. srpnja 2021. godine na stručnoj praksi u poljskom gradu Wroclawu. Unatoč aktualnim protuepidemijskim mjerama, učenici su uspješno odradili stručnu praksu u poljskim tvrtkama te na taj način unaprijedili vlastite stručne, jezične i organizacijske kompetencije.

Tehničari za mehatroniku i elektroničari-mehaničari su tijekom ovog perioda stjecanja radnog iskustva u tvtkama Italmetal, ZAE, Nexwell Engineering, ALS Binkiewicz i Motion Systems upoznali nove tehnologije iz područja automatizacije, razvoja elektroničkih sklopova, proizvodnje LED rasvjete, dizajna i proizvodnje elektromehaničkih sustava u industriji, hidraulike i pneumatike te aktivno sudjelovali u procesima održavanja industrijskih postrojenja.

Učenice frizerske struke praksu su odradile u jednom od najvećih frizerskih salona u Wroclawu, Pracownia Fryzjerska Michal Chabzda & Team. U okviru svakodnevnih radnih zadataka usvojile su nova znanja i tehnike šišanja, pranja i bojenja kose te izrade modernih i tradicionalnih frizura. Dodatno iskustvo stekle su iz područja primjene prirodnih preparata kod njege kose.

Program stručne prakse usuglašen je s partnerskom agencijom Aviva Poland, koja je bila zadužena za komunikaciju s lokalnim tvrtkama te smještanje učenika na praksu sukladno njihovom području školovanja. Ishodi učenja koje su učenici usvojili definirani su temeljem anketa i istraživanja potreba lokalnog tržišta rada koje je Strukovna škola Đurđevac prije provedbe projekta provela među poslodavcima Koprivničko-križevačke i okolnih županija.

Stečena inozemna iskustva doprinijela su podizanju kompetencija učenika za uključivanje na brzo promjenjivo tržište rada, a znanja i vještine koje su učenici stekli upravo su ono što je potrebno našem lokalnom gospodarstvu.

Trotjedna mobilnost bila je također i prilika za upoznavanje nove kulture i društvenih običaja Poljske, kao i gastronomije te lokalnih znamenitosti Wroclawa, poput Sky Towera, zoološkog vrta i multimedijskih fontana.

S učenicima su u pratnji bile nastavnice Zvjezdana Smes, Anica Čorba, Željka Grobenski Senjan i Sonja Amidžić.

preskoči na navigaciju