preskoči na sadržaj

Strukovna škola Đurđevac

Login
Tražilica
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Projekti

Solarno vozilo Rooster Solari FI2020

glavni sponzor:

Erasmus+ i drugi projekti:

BE WORLD CLASS

Obrazovanje

Studiranje

VUB

Želim biti majstor

Opći cilj ovog projekta je doprinijeti zapošljivosti nezaposlenih osoba i učenika na tržištu rada Koprivničko-križevačke županije (KKŽ), dok je specifični cilj poboljšati učinkovitost provedbe Strategije razvoja ljudskih potencijala KKŽ (SRLJP KKŽ) povećanje motivacije nezaposlenih osoba i učenika za upise u programe obrazovanja za deficitarna obrtnička zanimanja te povećanje interesa za cjeloživotnim učenjem. SRLJP KKŽ identificirani su sljedeći problemi na čije rješavanje želimo utjecati ovim projektom: niska obrazovna struktura stanovništva, neusklađenost ponude i potražnje na tržištu rada, otežano uključivanje na tržište rada ranjivim skupinama, visoki udio mladih u ukupnoj nezaposlenosti te nedovoljna promocija cjeloživotnog učenja.

Nositelj projekta je Hrvatska obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, a partneri Obrtnička škola Koprivnica, Strukovna škola Đurđevac, Srednja škola "Ivan Seljanec" Križevci, Obrtničko učilište "POUKA" i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

 

Vijesti
PROMOCIJA UPISA U OBRTNIČKA ZANIMANJA
Darko Špoljar / datum: 2. 6. 2020. 12:24
 

Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije redovito i sustavno provodi promociju obrtničkih zanimanja i upisa u srednje strukovne škole kroz niz aktivnosti u suradnji sa strukovnim i osnovnim školama naše županije. Kako bi potaknuli učenike osnovnih škola da svoje školovanje nastave u nekom od obrtničkih zanimanja, svake godine organiziramo aktivnosti kao što su sastanci s roditeljima i učenicima osnovnih škola, organizacija i prijevoz učenika na dane otvorenih vrata strukovnih škola te organizacija prezentacija obrtničkih zanimanja na brojnim manifestacijama.

Promocijom obrtničkih zanimanja želimo približiti obrtništvo učenicima i njihovim roditeljima, informirati ih o prednostima obrazovanja za obrtništvo kako bi smanjili postojeće predrasude o školovanju za obrtnička zanimanja te na taj način povećati odaziv učenika na upis u programe deificitarnih obrtničkih zanimanja.

Budući da smo ove godine ograničeni trenutnom situacijom i ne možemo provoditi aktivnosti na terenu, aktivnosti promocije strukovnih zanimanja preselili smo u online okruženje. Započeli smo s objavom tekstova i video uradaka s informacijama o deficitarnim obrtničkim zanimanjima i mogućnostima upisa istih u strukovnim školama naše županije putem facebook stranice Želim biti majstor, a na našem Youtube kanalu mogu se naći video materijali u kojima su predstavljene županijske strukovne škole i zanimanja koja školuju.

Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije

Strukovna škola Đurđeva


[OPŠIRNIJE]U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA „ŽELIM BITI MAJSTOR“ ODRŽAN CIKLUS RADIONICA ZA NEZAPOSLENE OSOBE
Darko Špoljar / datum: 2. 6. 2020. 12:53

U periodu od 30. rujna do 03. listopada 2019. godine u okviru provedbe projekta „Želim biti majstor“ PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije je u suradnji s Obrtničkim učilištem POUKA održala ciklus radionica za nezaposlene osobe.

Dvije radionice su održane u prostorijama CISOK-a u Koprivnici, dok je jedna održana u Križevcima u prostorijama HZZ-Područnog ureda Križevci.

Na ovim prezentacijama sudjelovalo je preko 20-ak nezaposlenih osoba s područja Koprivničko-križevačke županije.

Cilj ovih radionica bio je nezaposlenim osobama predstaviti programe osposobljavanja koje im nudi Obrtničko učilište POUKA te ih upoznati s pravno-organizacijskim oblicima poduzetništva, koje je predstavila PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije kako bi se što prije zaposlili kod drugih poslodavaca ili pokrenuli vlastiti posao.

Projekt „Želim biti majstor“ odobren je za financiranje u okviru otvorenog poziva „Lokalne inicijative za zapošljavanje – faza III“ iz Europskog socijalnog fonda, a njegova vrijednost iznosi 696.846,75 kuna.

Cilj projekta je doprinijeti zapošljivosti nezaposlenih osoba i učenika na tržištu rada Koprivničko-križevačke županije. Specifični cilj je poboljšati učinkovitost provedbe Strategije razvoja ljudskih potencijala Koprivničko-križevačke županije povećanjem motivacije nezaposlenih osoba i učenika za upise u programe obrazovanja za deficitarna obrtnička zanimanja te povećanjem interesa za cjeloživotnim učenjem.

Vodeći partner je HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, dok su projektni partneri PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Obrtničko učilište POUKA, Obrtnička škola Koprivnica, Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci i Strukovna škola Đurđevac.


[OPŠIRNIJE]ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „ŽELIM BITI MAJSTOR“
Darko Špoljar / datum: 2. 6. 2020. 12:52

U utorak, 12. studenog 2019. godine u prostorima projektnog partnera Strukovne škole Đurđevac održana je završna konferencija projekta „Želim biti majstor“. Projekt je odobren u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ te je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta je 696.846,75 kuna.

Konferenciji su prisustvovali zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, tajnik HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać, ravnateljica Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci Gordana Juran-Ratković, ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić, ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar, kao i ravnateljica Obrtničkog učilišta POUKA Jasmina Sinovec te ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić sa suradnicama.

U uvodnom dijelu konferencije sve prisutne je pozdravio tajnik HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać koji je iskazao zadovoljstvo suradnjom koju su ostvarile škole i institucije. Zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić je pohvalio suradnju srednjih škola u Županiji te naglasio kako ovaj projekt potiče promociju strukovnog obrazovanja kao i upise učenika u strukovna zanimanja.
Cilj projekta bio je doprinijeti zapošljivosti nezaposlenih osoba i učenika na tržištu rada Koprivničko-križevačke županije. Specifični cilj je poboljšati učinkovitost provedbe Strategije razvoja ljudskih potencijala Koprivničko-križevačke županije povećanjem motivacije nezaposlenih osoba i učenika za upise u programe obrazovanja za deficitarna obrtnička zanimanja te povećanjem interesa za cjeloživotnim učenjem

Na kraju konferencije ravnateljica Obrtničkog učilišta POUKA Jasmina Sinovec održala je prezentaciju te detaljnije predstavila sve provedene projektne aktivnosti i ostvarene rezultate projekta.

PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije je kao partner na projektu održala je radionice na temu samozapošljavanja u srednjim strukovnim školama na području Koprivničko-križevačke županije te radionice za nezaposlene osobe.


[OPŠIRNIJE]POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „ŽELIM BITI MAJSTOR“
Darko Špoljar / datum: 2. 6. 2020. 12:49

U srijedu, 6. lipnja 2018. godine u prostorima Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci održana je početna konferencija projekta „Želim biti majstor“. Projekt je prijavljen na otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ te je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta je gotovo 700.000,00 kuna.

Konferenciji su prisustvovali zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, predsjednica HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić, tajnik HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać, viša stručna savjetnica Ministarstva rada i mirovinskog sustava Mihaela Felker, predstavnica Hrvatske obrtničke komore Nevena Kurteš, v.d. predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Križevci Vesna Kuterovac sa suradnicima, ravnateljica Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci Gordana Juran-Ratković, ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić, ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar, kao i ravnateljica Obrtničkog učilišta POUKA Jasmina Sinovec.

U uvodnom dijelu konferencije sve prisutne je pozdravio zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić koji je iskazao zadovoljstvo što se u Koprivničko-križevačkoj županiji provode projekti kojima se nastoji poticati učenike da upišu zanimanja koja su u skladu s potrebama tržišta rada. Predsjednica HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić istaknula je da će se ovim projektom značajno doprinijeti promociji upisa učenika u deficitarna obrtnička zanimanja. U ime ravnatelja škola svim prisutnima obratila se ravnateljica Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci Gordana Juran-Ratković rekavši kako je provedba projektnih aktivnosti već u tijeku te da će svi partneri zajednički raditi na uspješnoj provedbi projekta.

Na kraju konferencije ravnateljica Obrtničkog učilišta POUKA Jasmina Sinovec održala je prezentaciju te detaljnije predstavila projektne aktivnosti.

Opći cilj projekta je doprinijeti zapošljivosti nezaposlenih osoba i učenika na tržištu rada Koprivničko-križevačke županije. Glavne aktivnosti u projektu su motivacijske radionice za nezaposlene osobe, prezentacije deficitarnih obrtničkih zanimanja na Obrtničkom i gospodarskom sajmu u Križevcima te danima otvorenih vrata u 3 strukovne škole, prezentacije za učenike u 23 osnovne škole Koprivničko-križevačke županije, posjet učenika osnovnih škola i nezaposlenih osoba obrtničkim radionicama te radionice o cjeloživotnom učenju za učenike


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju