preskoči na sadržaj

Strukovna škola Đurđevac

Login
Tražilica
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Projekti

Solarno vozilo Rooster Solari FI2020

glavni sponzor:

Erasmus+ i drugi projekti:

BE WORLD CLASS

Obrazovanje

Studiranje

Međunarodna natjecanja iz područja mehatronike i ekonomije

Strukovna škola Đurđevac je od 3. do 5. travnja 2023. godine bila domaćin natjecanja učenika iz područja mehatronike i ekonomije, koja su imala međunarodni karakter. Natjecanja su organizirana i održana u okviru Erasmus+ KA202 projekta „Technical Innovations in Theory and Practice“, a sudjelovalo je ukupno 21 učenik u disciplini mehatronika i 20 učenika u disciplini ekonomija. Učenici su bili raspoređeni u mješovite timove sačinjene od predstavnika svake uključene partnerske škole, a natjecanju iz ekonomije pridružili su se i učenici Srednje škole Koprivnica.

Naglasak natjecanja bio je na vrednovanju praktičnih vještina učenika. Iz područja ekonomije učenici su imali zadatke izrade životopisa i zamolbe za posao prema određenom području djelatnosti, a dodatni zadaci obuhvaćali su sudjelovanje u simuliranom razgovoru za posao te izradu marketinških materijala za zadane djelatnosti. Iz područja mehatronike naglasak je bio na postavljanju, spajanju i provjeri ispravnosti rada pneumatskih i elektropneumatskih sustava upravljanih računalom te programiranju PLC-a, tj. industrijskih računala za automatizirane pogone.

Pobjedu u disciplini mehatronika odnio je tim kojeg su činili Jakov Josip Tišljarić (Strukovna škola Đurđevac), Daniel Kučera (Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické Třemošnice, Češka) i Matúš Miroslav Katreniak (1. slovenský strojársky klaster, Banska Bystrica, Slovačka). U natjecanju iz ekonomije najbolji tim predstavljali su Vito Popović (Strukovna škola Đurđevac), Matea Petričević (Srednja škola Koprivnica), Marian Lupták i Emma Morvayová (Spojena škola Detva).

U sklopu kulturološkog dijela programa, gostujući učenici i nastavnici posjetili su zaštićeno područje prirode Đurđevački pijesci, utvrdu Stari grad, Hrvatsku Saharu te posjetiteljski centar Đurđevački pijesci.

Natjecanje su svojim posjetom podržali i dožupan Ratimir Ljubić te Ana Mušlek, pročelnica upravnog odjela za obrazovanje Koprivničko-križevačke županije.

preskoči na navigaciju