preskoči na sadržaj

Strukovna škola Đurđevac

Login
Tražilica
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Projekti

Solarno vozilo Rooster Solari FI2020

glavni sponzor:

Erasmus+ i drugi projekti:

BE WORLD CLASS

Obrazovanje

Studiranje

VUB

Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 1. 2016.

Ukupno: 700767
Ovaj mjesec: 1
 

Your Ideas Your Initiatives

Strukovna škola Đurđevac u zanimanju vozač motornog vozila sudjeluje u međunarodnom natjecanju iz područja sigurnosti i održive mobilnosti "Your Ideas, Your Initiatives", u sklopu Renaultovog obrazovnog programa Sigurnost i mobilnost za sve (SMFA) i u suradnji s međunarodnom koordinatoricom i savjetnicom u projektu Sandrom Macedo.

U sklopu redovne i fakultativne nastave učenici u zanimanju vozač motornog vozila pod vodstvom nastavnica struke pronalaze problematične točke u prometu, lokalno, u bližoj i daljoj okolici Strukovne škole, poput mjesta gdje se češće nego inače događaju prometne nezgode, ili su češći zastoji, usporenja, slabija prohodnost prometa sl. Analiziraju prometnu situaciju te predlažu i sugeriraju moguća prometna rješenja u vidu promjene regulacije prometa ili rekonstrukcija koje bi mogle pomoći u rješavanju problematične prometne situacije. Na ovaj nači učenike nastojimo usmjeriti na aktivno i društveno odgovorno ponašanje u lokalnoj zajednici za vrijeme školovanja, kao i u obavljanju poslova u svom zanimanju. Lokalna samouprava i Ministarstvo unutarnjih poslova pomažu inicijativu sudjelovanjem i analizom prometnih podataka vezanih uz temu projekta.

Međunarodno natjecanje "Your Ideas, Your Initiatives" pokrenuto je 2011. godine,

Pored lokalne kampanje koju učenici razvijaju sudjelovanjem u natjecanju aktivnosti na projektu daju im osjećaj sudjelovanja u projektu međunarodnog značaja, čime daju i doprinos globalnoj kampanji za poboljšanje sigurnosti na cestama i održive mobilnosti.

vijesti
Vozači motornog vozila - društveno odgovorni i aktivni u predlaganju prometnih rješenja
Darko Špoljar / datum: 29. 5. 2020. 23:27

Ove godine učenici 2g razreda, Lucija Pintarić i Ivan Turbelija uz pomoć mentorice, dipl. ing. prometa, Maje Gregar analizirali su i dali prijedloge mogućih rješenja glavne prometnice u Virju koja se proteže od ulice Mitrovice preko Trga bana Jelačića do Novigradske ulice, a na koju se vežu dvije sporedne ulice Trnovec i Ljudevita Gaja.

29. svibnja 2020. godine prijavili su svoju inicijativu u sklopu projekta i očekuju rezultate natjecanja.

Na poveznici: https://www.safety-mobility-for-all.com/school-stories/monitoring-and-proposing-solutions-crossroads-ivana-cesmicki-pavelinska-and-ivanjska

možete vidjeti inicijativu prijavljenu prošle školske godine.

Čim bude moguće stavit ćemo i link na ovogodišnju inicijativu. 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju