preskoči na sadržaj

Strukovna škola Đurđevac

Login
Tražilica
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Projekti

Solarno vozilo Rooster Solari FI2020

glavni sponzor:

Erasmus+ i drugi projekti:

BE WORLD CLASS

Obrazovanje

Studiranje

VUB

O školi

Srednjoškolsko obrazovanje u Đurđevcu, Strukovna škola Đurđevac

Moderno srednjoškolsko obrazovanje u Đurđevcu počelo je 1964. godine osnivanjem Gimnazije. Godine 1971. dodatno se uvodi obrazovanje za obrtnička zanimanja u strojarstvu, obradi drva i elektrotehnici, za zanimanja automehaničar, stolar i elektroničar. Reformom školstva 1977. godine završava posljednji razred Gimnazije i uvodi se opća srednja školu sa dva razreda pripremnog stupnja i završni stupanj u zanimanjima. Od 1980. godine srednjoškolsko obrazovanje u Đurđevcu odvija se u novoj, sadašnjoj zgradi škole.

Odlukom Skupštine općine Đurđevac, 1993. godine osniva se Strukovna škola Đurđevac i Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, te od tada u istoj školskoj zgradi svaka škola radi kao samostalna ustanova. Strukovna škola Đurđevac je od tada rasla, kako po broju učenika, tako i po broju nastavnika, a usporedno i po broju zanimanja. Sve to je rezultiralo potrebom ulaganja u prostore i opremu, što se kontinuirano odvijalo.

U Strukovnoj školi u Đurđevcu, trenutno se kroz 30 razrednih odjela školuje 520 učenika u 16 zanimanja: tehničar/ka za računalstvo, tehničar/ka za mehatroniku, ekonomist/ica, CNC operater/ka, strojobravar/ica, automehatroničar/ka, instalater/ka grijanja i klimatizacije, automehaničar/ka, elektroničar/ka mehaničar/ka, stolar/ica, kuhar/ica, konobar/ica, vozač/ica motornog vozila, frizer/ka, kozmetičar/ka i pomoćni/na kuhar/ica i slastičar/ka.

Strukovna škola Đurđevac trenutno zapošljava 85 djelatnika od kojih je 70 nastavnika. Kadrovskim potencijalom Strukovna škola Đurđevac sposobna je odgovoriti izazovima modernog školstva i reformi koje se već provode. Dokaz tome može se naći u brojnim projektima i aktivnostima koje škola provodi izvan redovnih programa obrazovanja, a opet s ciljem unapređenja znanja i sposobnosti učenika upravo u zanimanjima za koje se školuju. Škola aktivno sudjeluje na natjecanjima, kako u zanimanjima, tako i u općeobrazovnim predmetima od školskog, preko županijskog, pa sve do državne razine. Suradnja s gospodarskim asocijacijama je posebno aktivna i plodna, čemu su dokaz i nagrade "Šegrt Hlapić", kao i Povelja Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos u razvoju obrtništva. Koprivničko-križevačka županija kao osnivač prati Školu materijalno i organizacijski, te je na svaki mogući način podržava u njenom razvoju.

Projektom Regionalnog centra kompetencija u sektoru Elektrotehnika i računalstvo kao partner Obrtničkoj školi Koprivnica škola će se profilirati u regionalni centar mehatronike, robotike i automatike, naravno pritom ne zanemarujući sva ostala zanimanja koja također kontinuirano oprema i razvija.

Priloženi dokumenti:
STATUT SSDJ 2019.pdf

preskoči na navigaciju