preskoči na sadržaj

Strukovna škola Đurđevac

Login
Tražilica
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Projekti

Solarno vozilo Rooster Solari FI2020

glavni sponzor:

Erasmus+ i drugi projekti:

BE WORLD CLASS

Obrazovanje

Studiranje

VUB

Učenička mobilnost (Đurđevac)

Strukovna škola Đurđevac je od 9. do 13. prosinca 2019. godine bila domaćin prve učeničke mobilnosti u okviru Erasmus+ KA229 projekta „Light My Engine!“. Na mobilnosti je sudjelovalo 6 učenika i 2 nastavnika u pratnji iz partnerske škole IIS Bettino Padovano, Senigallia (Italija), 6 učenika i 2 nastavnika u pratnji iz partnerske škole IES La Marxadella, Torrent (Španjolska) te 12 učenika i 4 nastavnika iz Strukovne škole Đurđevac.

Tijekom mobilnosti u Đurđevcu učenici Strukovne škole Đurđevac su zajedno s inozemnim učenicima izradili 3D model prednjeg dijela prototipa električnog vozila koristeći se CAD softverom. Učenici i nastavnici svih triju škola okušali su se u vožnji solarnog vozila Strukovne škole Đurđevac, a tom su prilikom ujedno i razmijenili iskustva u vezi tehničkih karakteristika i izrade samog vozila te postavili temelje novom projektu u skoroj budućnosti.

Za sve sudionike mobilnosti organiziran je i posjet tvrtki Rimac automobili u Svetoj Nedelji te Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu gdje su se upoznali s povijesnim razvojem strojeva, ali i najnovijim dostignućima u automobilskoj industriji. Slobodno vrijeme iskorišteno je za posjet Adventu u Zagrebu.

 

 

Dodatna kulturološka aktivnost obuhvatila je razgledavanje utvrde Stari grad Đurđevac te kompleksa Hrvatske Sahare.

Za učenike je ovo bila sjajna prilika da poboljšaju vlastito znanje engleskog jezika (slušanje, pisanje, čitanje i govor) te svoje prezentacijske vještine, što ih je dovelo do snažnije percepcije vlastitih sposobnosti, ujedno podižući njihovo samopoštovanje. Činjenica da su pratili prezentacije drugih učenika također je produbila njihovo znanje o međunarodnoj povijesti, književnosti i umjetnosti te povećala njihovo zanimanje i znatiželju za druge kulture. Timskim radom tijekom kviza i na dizajnu dijelova 3D prototipa povećala je njihove vještine suradnje, kako među sobom tako i s inozemnim učenicima.

Program mobilnosti završio je zajedničkim druženjem uz večeru i kviz vezan uz nova saznanja i informacije o tehnološkim inovacijama naučene tijekom mobilnosti.

preskoči na navigaciju