preskoči na sadržaj

Strukovna škola Đurđevac

Login
Tražilica
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Projekti

Solarno vozilo Rooster Solari FI2020

glavni sponzor:

Erasmus+ i drugi projekti:

BE WORLD CLASS

Obrazovanje

Studiranje

Job shadowing (Đurđevac)

U okviru Erasmus+ KA202 projekta „Technical Innovations in Theory and Practice“ Strukovnu školu Đurđevac je od 2. do 4. studenog 2022. godine posjetilo 14 nastavnika i ravnatelja iz partnerskih organizacija iz Slovačke i Češke. Svrha ove mobilnosti bilo je upoznavanje s hrvatskim obrazovnim sustavom kroz predavanja, uvid u partnerstva i suradnju Strukovne škole Đurđevac sa svim dionicima na lokalnoj i regionalnoj razini te praćenje odgojno-obrazovnog rada kroz posjete nastavi u obrazovnim programima iz područja elektrotehnike, strojarstva i ekonomije.

Prvog radnog dana mobilnosti za inozemne goste projektni koordinator Branko Pleadin održao je uvodno izlaganje o Strukovnoj školi Đurđevac, projektima koje provodi, Centru kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije, hrvatskom obrazovnom sustavu i Hrvatskom kvalifikacijskom okviru, nakon čega su gostima prezentirani novi praktikumi za robotiku i automatizaciju, upravljanje pneumatskim i hidrauličkim sustavima, CNC tehnologije, programiranje i aditivne tehnologije te praktikum za automehatroniku. U poslijepodnevnim satima organizirani su posjeti nastavi kroz koje su inozemni nastavnici imali izravan uvid u kvalitetu i specifičnosti održavanja nastave u području elektrotehnike, strojarstva i ekonomije. Tijekom svih aktivnosti posjeta nastavi nastavnici i ravnatelji iz Slovačke i Češke provodili su evaluacijske aktivnosti koje su uključivale evaluacijske obrasce vezane uz kvalitetu odgojno-obrazovnog rada te pripremljene nastavne materijale, koji se razvijaju kroz projekt. U sklopu programa organiziran je i posjet Posjetiteljskom centru Đurđevački pijesci, utvrdi Stari grad te Muzeju Grada Đurđevca.

Drugog radnog dana, osim posjeta nastavi, organiziran je i posjet Veleučilištu u Bjelovaru. Predstavnici Veleučilišta prezentirali su suradnju sa Strukovnom školom Đurđevac, projekte u kojima je Veleučilište participiralo u zadnjih godinu dana te aktivnosti koje provode kroz Studentski inkubator. Također, za goste je organiziran i posjet laboratorijima i praktikumima Veleučilišta. Kulturološkim dijelom programa obuhvaćen je posjet Spomen području Barutana kraj Bjelovara.

Posljednjeg dana mobilnosti, u petak 4. studenog 2022., organiziran je posjet Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije, gdje su se gosti imali priliku upoznati s načinom provedbe majstorskih i naučničkih ispita, suradnjom Obrtničke komore sa strukovnim školama u provedbi naukovanja u obrtima, programima obrazovanja odraslih te raznim projektima koji se provode s ciljem unaprjeđenja obrtništva i praktičnog osposobljavanja u obrtničkim zanimanjima. Završni posjet uključivao je tvrtku Carlsberg Croatia u Koprivnici, s kojom Strukovna škola Đurđevac surađuje u području praktične nastave u mehatronici. Predstavnici tvrtke upoznali su goste s organizacijom tvrtke, pozicijom na tržištu, mjerama sigurnosti u procesu proizvodnje te su ih, uz stručno vodstvo, proveli kroz sve dijelove pogona kojeg čini jedan od najmodernijih sustava automatizacije i upravljanja.

preskoči na navigaciju