preskoči na sadržaj

Strukovna škola Đurđevac

Login
Tražilica
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Projekti

Solarno vozilo Rooster Solari FI2020

glavni sponzor:

Erasmus+ i drugi projekti:

BE WORLD CLASS

Obrazovanje

Studiranje

Informacije o mobilnosti

Opis mobilnosti:

Vrijeme održavanja: 10. – 23. veljače 2019.

Mjesto održavanja: Sevilla, Španjolska

Partnerska organizacija: EuroMind projects, Sevilla

Ustanova primateljica: Colegio Salesianos San Pedro, Sevilla

Organizacijske informacije
Video s mobilnosti

Provedba mobilnosti

Dvotjedna mobilnost učenika u Španjolskoj provedena je od 10. do 23. veljače 2019. godine. Mobilnost je realizirana u dogovoru s partnerskom organizacijom Euromind Projects, a održala se u strukovnoj školi Colegio Salesianos San Pedro u Sevilli.

Na mobilnosti je sudjelovalo 11 učenika trećeg i četvrtog razreda zanimanja tehničar za računalstvo, a nastavnik u pratnji bio je Branko Pleadin.

Osnovni cilj mobilnosti bilo je usavršavanje stručnih znanja i vještina iz područja programiranja mobilnih aplikacija za Android platformu. Stručnu praksu učenika vodio je nastavnik Miguel Campos Rivera, stručnjak u području programiranja, mrežnih i ICT tehnologija.

Tijekom dvotjedne stručne prakse učenici su unaprijedili svoje kompetencije iz područja programiranja Android aplikacija, što uključuje:

  • implementaciju aplikacija s nekoliko ekrana koji podržavaju vanjske akcije
  • izradu obrazaca, izbornika, grafičkih komponenata i višejezičnih aplikacija
  • primjenu različitih oblika organizacijske strukture aplikacije
  • izradu navigacijskih uzoraka pomoću izbornika
  • dizajniranje i upravljanje bazom podataka iz mobilne aplikacije
  • upravljanje kamerom mobilnog uređaja
  • implementaciju pozadinskih servisa
  • korištenje karti i geolokacijskih usluga u mobilnoj aplikaciji
  • povezivanje mobilne aplikacije s online bazama podataka
  • izvoz razvijene aplikacije i postavljanje na mrežnu trgovinu

Svaki od učenika je prezentirana znanja o razvoju Android aplikacija primijenio prema vlastitoj ideji te su kao konkretni rezultat stručne prakse nastale funkcionalne aplikacije poput jednostavnijih igara ili organizacijskih aplikacija. Po povratku s mobilnosti aplikacije su prezentirane nastavnicima i učenicima Strukovne škole Đurđevac, a u sklopu završne konferencije projekta i prisutnim poslodavcima, koji su na taj način dobili uvid u znanja i vještine učenika.

Kako bi stekli što bolji uvid u poslovanje programerskih tvrtki, svakodnevni način rada programera, mogućnosti plasiranja aplikacija na tržište te važnost timskog rada, učenici su tijekom mobilnosti posjetili jedan od najvećih IT i tehnoloških poduzetničkih inkubatora u Sevilli – El Cubo. Zaposlenici startup tvrtki koje djeluju u sklopu inkubatora učenicima su prezentirali svakodnevni radni ritam, tehnološka i  programerska područja koja razvijaju, kao i mogućnosti napredovanja u toj struci koja doživljava sve brži razvoj.

U slobodno vrijeme učenicima su organizirani posjeti turističkim i povijesnim znamenitostima Seville, izlet u grad Cadiz na obali Atlantskog oceana te upoznavanje tradicionalne kulturne i gastronomske ponude regije Andaluzije.

Tijekom mobilnosti primijenjen je ECVET sustav, temeljem kojeg su učenicima priznati ostvareni ishodi učenja tijekom stručne prakse u inozemstvu. Također, od strane partnerske organizacije učenicima su izdane i potvrde o sudjelovanju na stručnom osposobljavanju, a od strane Strukovne škole Đurđevac izdane su im Europass Mobility potvrde koje potvrđuju znanja i vještine stečene tijekom mobilnosti.

Partnerska organizacija EuroMind Projects sudionicima mobilnosti organizirala je i kratki tečaj španjolskog jezika, čime su stekli i certifikate o poznavanju osnova španjolskog jezika.

Mobilnost je sufinancirana sredstvima programa Europske unije Erasmus+.

preskoči na navigaciju