preskoči na sadržaj

Strukovna škola Đurđevac

Login
Tražilica
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Projekti

Solarno vozilo Rooster Solari FI2020

glavni sponzor:

Erasmus+ i drugi projekti:

BE WORLD CLASS

Obrazovanje

Studiranje

 

Elektroničar mehaničar (3)

 
Program: Elektroničar-mehaničar
Tip programa: programi trogodišnjeg trajanja obrazovanja
Trajanje programa: 3 god.
 
 
Opis programa: Mjeri električne veličine, izrađuje, ispituje i popravlja elektroničke sklopove, izrađuje jednoslojne i višeslojne ploče s tiskanim vodovima te ispituje, održava i popravlja elektroničke uređaje (TV i radio prijemnike, audio uređaje, uređaje za reprodukciju i snimanje optičkog zapisa zvuka, antenske uređaje za satelitski prijenos slike i sl.). Nakon što dobije na popravak neki uređaj rastavlja ga na dijelove te različitim ispitivanjem funkcija pokušava otkriti kvar na njemu. Njegovo područje rada je također postavljanje i održavanje elektroničkih sklopova za nadzor i upravljanje proizvodnim postrojenjima (uređaja za napajanje, protupožarnih sustava i sustava provala te signalnih i dojavnih uređaja). Također, proizvodi, popravlja i održava električne uredske strojeve, računala i drugu opremu za obradu podataka. Za obavljanje poslova ovog zanimanja važno je imati dobar vid i sluh, sposobnost razlikovanja boja te razvijenu spretnost ruku i prstiju. Osobe koje pate od bolesti mišićno-koštanog sustava ili imaju smetnje vida i sluha ne mogu obavljati ove poslove. Epilepsija i druge bolesti koje mogu uzrokovati gubitak svijesti otežavaju bavljenje ovim poslovima, kao i strah od visine.
 
Preduvjeti za upis: 
  • Potvrda obiteljskog ili školskog liječnika o sposobnosti za odabrano zanimanje
  • Predznanje prvoga stranog jezika
  • Zaprimljena prijavnica koju su potpisali učenik i roditelj/staratelj
  • Završeno osnovno obrazovanje
  • Liječnička svjedodžba medicine rada (donosi se u srednju školu nakon što se objave konačne ljestvice poretka a najkasnije do datuma objavljenoga u Kalendaru)
  • Ugovor o naukovanju (donosi se u srednju školu nakon što se objave konačne ljestvice poretka, a najkasnije do datuma objavljenoga u Kalendaru)
 
preskoči na navigaciju