preskoči na sadržaj

Strukovna škola Đurđevac

Login
Tražilica
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Projekti

Solarno vozilo Rooster Solari FI2020

glavni sponzor:

Erasmus+ i drugi projekti:

BE WORLD CLASS

Obrazovanje

Studiranje

VUB

 

"Učiti njemački je lako, dođi k nam i pitaj nas kako!" 

 

 

ZAŠTO UČITI NJEMAČKI?
NEKOLIKO RAZLOGA ZA UČENJE NJEMAČKOG

Kakve god imali planove za budućnost, znanje njemačkog jezika otvara Vam bezbroj mogućnosti. Učenjem njemačkog jezika stječete vještine koje će poboljšati Vaš profesionalni i privatni život:

U poslovnom životu: Komunikacija na njemačkom jeziku vodi poboljšanju poslovnih odnosa i povećava mogućnosti za učinkovitu komunikaciju, a time i za postizanje poslovnih uspjeha.

Globalna karijera: Poznavanje njemačkog povećava Vaše mogućnosti zaposlenja u njemačkim tvrtkama, kako u vlastitoj zemlji tako i izvan nje. Kod poslodavaca koji posluju globalno dobro poznavanje njemačkog stavlja Vas u poziciju produktivnog/ne zaposlenika/ce.

Turizam i hotelijerstvo: Turisti iz njemačkog govornog područja mnogo putuju i na odmoru troše više novaca od ostalih turista. Vole susresti turističke djelatnike koji znaju dobro njemački i uživaju u dobro napisanim turističkim vodičima na njemačkom.

Kulturalne kompetencije: Učenje njemačkog jezika daje uvid u život, želje i snove multikulturalnog društva njemačkog govornog područja.

Putovanje: Poznavanjem njemačkog možete produbiti svoj doživljaj putovanja, ne samo na njemačkom govornom području, nego i drugim zemljama Europe, posebno u zemljama Istočne Europe.

Uživajte u književnim, glazbenim, umjetničkim i filozofskim dostignućima: njemački je jezik Goethea, Kafke, Mozarta, Bacha i Beethovena. Produbite doživljaj čitanja ili slušanja njihovih djela, upoznajući ih u njihovu originalnom obliku.

Prilike za studiranje i zapošljavanje u Njemačkoj: Njemačka dodjeljuje velik broj stipendija za studij. Za mlade strance postoje posebne vrste viza, a za određena zanimanja vrijede posebne regulacije za dobivanje dozvole za rad.

Online rječnici:

Preporučeno koristiti u nastavi i kod kuće za rješavanje zadaća:

    croDict                        DUDEN 

 

 

Portali na njemačkom jeziku:

weltweit unterrichten.at                   DW.COM

 

 

Nastavnici njemačkog jezika Strukovne škole Đurđevac

Njemački jezik u Strukovnoj školi Đurđevac predaju profesori i magistri edukacije njemačkog jezika (abecednim redom):

 

Ana Dergez, prof. njemačkog jezika i književnosti i hrvatskog jezika i književnosti

Goran Dujaković, mag. edukacije njemačkog jezika i književnosti

Nevenka Lončar, prof. pedagogije i njemačkog jezika

Maja Rumenjak, prof. njemačkog jezika i književnosti i hrvatskog jezika i književnosti

Domagoj Vlahović, mag. edukacije njemačkog jezika i književnosti

 

Radovi učenika:

 

Es ist noch nicht Weihnachten, aber bei uns schmeckt es schon ziemlich weihnachtlich!

Na satu Njemačkog jezika učenici 3.h odjeljenja smjera kuhar proučavali su običaje kojima se obilježava Božić u različitim zemljama  s naglaskom na jelima  i pićima. Rezultate istraživanja predstavili su u obliku plakata i izlaganja.

 

  

 

 

 

Seminari, usavršavanja, natjecanja, putovanja, ...
Međunarodni webinar iz njemačkog jezika
Jasmina Rep / datum: 2. 6. 2020. 10:55

Iako su nastavnici i stručni suradnici ograničeni trenutnom situacijom i dalje su u mogućnosti usavršavati svoja znanja online webinarima.

Nastavnica njemačkog jezika Maja Rumenjak odslušala je međunarodni webinar pod nazivom Kulturelles Lernen im Anfängerunterricht am Beispiel Sisi - kulturalno učenje na primjeru Sisi u učenju jezika za početnike koji je doržala predavačica Ruth Bohunovsky.

O čemu se točno radi, možete pogledati na:

 http://www.kulturundsprache.at/ .


[OPŠIRNIJE]Integracijski sat engleskog i njemačkog jezika
Jasmina Rep / datum: 2. 6. 2020. 11:08
 

Dana 9. ožujka 2020. g. profesori Kristina Ljubić i Goran Dujaković organizirali su u 2. a/b razredu integracijski sat engleskog i njemačkog jezika radi međupredmetnog povezivanja ne samo jezika već i struke učenika. Naime, učenici su u skupinama prevodili opis zanimanja Tehničara za mehatroniku sa stranog jezika primjenjujući znanje engleskog, njemačkog i hrvatskog jezika, ali i stručnih predmeta kako bi se koristili stručnom terminologijom te bili što uspješniji u prijevodu.

S obzirom na to da su u tijeku i Dani hrvatskog jezika, dijelovi su teksta bili napisani i glagoljicom, prvom pismu kojim su Hrvati zapisali svoj jezik, koju su učenici morali „dešifrirati“ pomoću dane abecede. Uz primjenu konkretnog znanja sve su skupine timski surađivale razvijajući komunikacijske i organizacijske vještine, ali i osjećaj odgovornosti prema sebi i drugima.

Učenici su se zabavili, a najtočnija i najbrža skupina bila je nagrađena odličnim ocjenama. Unatoč sve češćem davanju prednosti stranim riječima pred hrvatskim (npr. sistem, modificiranje, kalibriranje, apliciranje itd.), profesori su ipak bili zadovoljni učeničkim postignućima. Povezivanje funkcionalnih znanja, vještina i vrijednosti koje učenici stječu iz svih predmeta svakako doprinosi njihovu pozitivnom stavu prema obrazovanju.


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika 2020
Jasmina Rep / datum: 2. 6. 2020. 17:47
 

Dana 19.2.2020. održano je županijsko natjecanje iz Njemačkog jezika u Osnovnoj školi Sokolovac.

Učenici naše škole postigli su zapažene rezultate!

Florijan Botinčan (2.a) osvojio je prvo mjesto u kategoriji drugih razreda. Za natjecanje ga je pripremao nastavnik Goran Dujaković.

Nikola Kapusta (3.g) osvojio je drugo mjesto u kategoriji trećih razreda/povratnici. Njegov mentor je nastavnik Domagoj Vlahović.


[OPŠIRNIJE]Posjet austrijskoj pokrajini Koruškoj 2019
Jasmina Rep / datum: 2. 6. 2020. 17:54
 

Učenici Strukovne škole Đurđevac 17.4.2019. godine posjetili su Klagenfurt u pratnji nastavnika njemačkog jezika Gorana Dujakovića. U austrijskoj pokrajini Koruškoj vidjeli su brojne znamenitosti, a imali su priliku govoriti njemački jezik u stvarnim situacijama. Učenici su, osim grada, posjetili i Minimundus, Affenberg - brdo majmuna te Wörthersee - Vrbsko jezero. U samom centru Klagenfurta otkrili su i pisanicu iz Podravine!

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju