« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
16. listopada obilježava se Svjetski dan hrane, a koji je proglašen 1979. godine u znak obilježavanja dana osnutka FAO-a – Organizacije za hranu i poljoprivredu pri Ujedinjenim narodima. Jedan od glavnih ciljeva obilježavanja tog dana je borba protiv gladi i nejednake raspodjele hrane u svijetu. Unatoč naporima da se smanji broj pothranjenih i gladnih ljudi u svijetu, njih je ipak preko 850 milijuna. Upravo iz tog razloga je iznimno važno shvatiti važnost hrane koja nam je na raspolaganju i količina koju konzumiramo, ali i bacamo.
Kako je održivo življenje jedan od najvećih pitanja (problema) današnjice, 3. c je na satu razredne zajednicu organizirao zdravu užinu – svi su donijeli domaće proizvode koje su napravili oni sami ili njihovi roditelji, bez dodanih aditiva, konzervansa i drugih nezdravih sastojaka. Također su se upoznali s velikim problemom gladi u svijetu te saznali na koje se sve načine obilježava ovaj dan.