preskoči na sadržaj

Strukovna škola Đurđevac

Login
Kalendar
« Travanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 1. 2016.

Ukupno: 396692
Ovaj mjesec: 8298
Ovaj tjedan: 508
Danas: 508
Projekti

BE WORLD CLASS

 

 

Obrazovanje

Studiranje

VUB

vijesti
Podjela svjedodžbi, 4a razred školske godine 2017./2018.
Darko Špoljar / datum: 18. 6. 2018. 13:41

Podjela svjedodžbi 4a razreda školske godine 2017./2018. održat će se u utorak 19. lipnja 2018. u 8:00 u učionici FE.


[OPŠIRNIJE]Poziv učenicima za sudjelovanje u scenskom prikazu 'Legenda o Picokima'
Jasmina Rep / datum: 15. 6. 2018. 10:36

Pozivaju se svi zainteresirani učenici da se prijave za sudjelovanje u scenskom prikazu 'Legenda o Piokima'

Uprizorenje Legende o Picokima ima trajni status kulturnog nematerijalnog dobra Republike Hrvatske i traje svih ovih godina zahvaljujući tome što u njoj zdušno sudjeluju svi stanovnici đurđevačke Podravine i naše Županije.

Organizacijski odbor ovogodišnje Picokijade poziva sve zainteresirane za sudjelovanje u scenskom prikazu 'Legende o Picokima' koju ove godine režira Krešimir Dolenčić da dođu 22. lipnja (petak) u 19:00 sati do Starog grada, kako bi se izradio popis svih sudionika scenskog spektakla te dogovorio raspored proba.


[OPŠIRNIJE]Svečana dodjela nagrada 'Faust Vrančić'
Jasmina Rep / datum: 12. 6. 2018. 11:38

Agencija za strukovno obrazovanje  i obrazovanje odraslih od 2008. svake godine organizira svečanu dodjelu nagrada “Faust Vrančić“  učenicama i učenicima za postignuto prvo mjesto na državnim natjecanjima u strukovnim disciplinama, odnosno priznanja za postignuto jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima, smotrama, izložbama te zahvalnice njihovim mentorima i mentoricama za postignute izvrsne rezultate u pripremanju učenika za sudjelovanje u spomenutim događajima.

Ove je godine ukupno nagrađeno 79 učenika i 71 mentor državnih prvaka te 66 učenika i 21 mentor međunarodnih osvajača medalja i nagrada.

Iz naše škole prisustvovali su državni prvak Danijel Novosel iz Obrazovnog sektora promet i logistika u natjecateljskoj disciplini Vozač motornog vozila i njegova mentorica Milka Potkonjak .

Svečanost je održana u sklopu ESF projekta“Promocija učeničkih kompetencija i strukovnog obrazovanja kroz strukovna natjecanja i smotre“.

Čestitke! smiley


[OPŠIRNIJE]Vrijedne donacije Erste&Steiermärkische Bank
Jasmina Rep / datum: 15. 6. 2018. 13:53

Tvrtka Erste&Steiermärkische Bank d.d. iz Rijeke je, na zamolbu nastavnika Željka Brčeka, donirala računalnu opremu (6 komada procesorskih jedinica i par komada tipkovnica) u vrijednosti oko 2 000,00 kn za izvođenje vježbi u nastavnim predmetima Računalstva, Sklopovske opreme računala i Osnove računalstva.

Hvala im na njihovoj pomoći u opremanju budućeg Regionalnog centra kompetentnosti iz područja Elektrotehnike i računalstva.


[OPŠIRNIJE]Vrijedna donacija Općine Klinovac i Turističke zajednice općine Kloštar Podravski
Jasmina Rep / datum: 15. 6. 2018. 10:31

Općina Kalinovac i Turistička zajednice područja „Dravski peski“  donirali su, na zamolbu nastavnika Željka Brček, svaka po 1000 kn za potrebe nabavke opreme za Praktikum za mrežne tehnologije.

S tim sredstvima kupljen je jedan Cisco router i Raspberry PI 3 za potrebe izvođenja vježbi iz područja računalnih mrežnih tehnologija i Internet stvari (IOT).

Zahvaljujemo načelniku Općine Kalinovac, Danijelu Zvonaru i Alenu Janćiju stručnom suradnik u TZP „Dravski peski“.

Više informacija o Općini Kalinovac potražite na njihovim Internet stranicama http://kalinovac.hr/ .

Više informacija o Turističkoj zajednici područja „Dravski peski“ potražite na njihovim Facebook stranicama https://www.facebook.com/visitdravskipeski/

 


[OPŠIRNIJE]Vrijedna oprema tvrtke Schrack
Jasmina Rep / datum: 15. 6. 2018. 10:27

Tvrtka SCHRACK TECHNIK d.o.o. iz Zagreba je ove godine, na zamolbu nastavnika Željka Brčeka, donirala vrijednu opremu i materijal za izvođenje vježbi u nastavnim predmetima Računalne mreže i grupe predmeta Računalne mreže i sigurnost u novom strukovnom kurikulumu zanimanja Tehničar za računalstvo .

U donaciji čija je tržišna vrijednost 5300 kn našlo se je više komada komunikacijskih ormara, mrežnih preklopnika, mrežnih utičnica, modula i raznih konektora iz prodajnog asortimana ove tvrtke, čiju kompletnu ponudu možete vidjeti na njihovim mrežnim stranicama https://www.schrack.hr/ .

Hvala im na njihovoj pomoći u opremanju našeg budućeg Praktikuma mrežnih tehnologija kao djela budućeg Regionalnog centra kompetentnosti iz područja Elektrotehnike i računalstva.


[OPŠIRNIJE]Posjet 6. utrci solarnih automobila SOELA, Sisak
Jasmina Rep / datum: 11. 6. 2018. 14:09

Ravnatelj Darko Špoljar te nastavnici Željka Grobenski i Branko Pleadin prisustvovali su u petak i subotu, 8. i 9. lipnja 2018. godine, na 6. utrci solarnih automobila SOELA, koja se tradicionalno održava u Sisku. Organizator manifestacije je Tehnička škola Sisak, a na utrci je ove godine sudjelovala 21 srednja škola te po jedan fakultet iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Posebnost ove utrke je to što su sve automobile izradili učenici i studenti uz pomoć svojih mentora.


Nastavnica Željka Grobenski je aktivno sudjelovala u provedbi utrke kao član povjerenstva za ocjenu dizajna solarnih automobila.


U sklopu manifestacije, u petak je održana i konferencija o solarnim i električnim vozilima, koja je okupila brojne domaće i inozemne predavače.

 


[OPŠIRNIJE]Vrijedna donacija Hrvatskih šuma
Jasmina Rep / datum: 11. 6. 2018. 14:16

Hrvatske šume d.o.o., Uprava šuma Koprivnica, sponzorirale su sa 2500 kn nabavu opreme i pribora za potrebe opremanja Učionice za mrežne tehnologije. Zahvaljujući tom sponzorstvu, voditelj projekta nastavnik Željko Brček nastavio je opremanje Učionice za mrežne tehnologije za izvođenje nastave i vježbi iz nastavnih predmeta Računalne mreže i grupe predmeta Računalne mreže i sigurnost u novom strukovnom kurikulumu zanimanja Tehničar za računalstvo.
http://portal.hrsume.hr/index.php/…/tvrtka/uprave/koprivnica


[OPŠIRNIJE]Kreativnost, inovativnost, ljepota - sve to krije se u radovima Marija Treščeca
Jasmina Rep / datum: 28. 5. 2018. 11:06

U školskoj knjižnici smo ugostili Marija Treščeca, jednog od najpoznatijih frizera na ovim prostorima, vlasnika poznatog zagrebačkog frizerskog salona 'Kefa' i jednog od tri frizera kojemu je dodijeljen status slobodnog umjetnika frizera i našeg bivšeg učenika! 🤗
Kada vidite njegove radove (kojih je mnogo) jasno vam je zašto ga se smatra umjetnikom. 
Svojim edukativnim predavanjem dotaknuo se svojih početaka te objasnio što znači biti uspješan i kako to postići. 
Ono što nas je sve oduševilo su njegovi raniji i kasniji radovi sa svjetskih i domaćih natjecanja i izložbi frizerstva za koje je potrebno i po nekoliko mjeseci rada s kosom i naravno, mašta, mašta, mašta... Zamislite samo čipku od kose! Mislim da smo time dovoljno rekli!
Inovativnost, kreativnost, ljepota - sve to pršti iz njegovih radova. 
Mario je na nas ostavio snažan dojam svojom dobrotom, toplinom i upornošću, pričama sa natjecanja i revija iz Pariza i New Yorka, fotografijama nevjerojatnih frizura i dobronamjernim savjetima za uspjeh.
Hvala Mariju što je odvojio svoje vrijeme za naše učenike, a hvala i nastavnici Željki Grobenski što nam ga je dovela. 

Više na linku.


[OPŠIRNIJE]Održana radionica „Organizacija rada centara kompetencija“
Jasmina Rep / datum: 28. 5. 2018. 10:10

U prostorima Strukovne škole Đurđevac u četvrtak, 25. svibnja 2018. godine, održana je radionica s temom „Organizacija rada centara kompetencija“. Edukaciji je prisustvovalo 12 nastavnika Strukovne škole Đurđevac. Sadržaji obuhvaćeni radionicom uključivali su ulogu centara kompetencija u modernom obrazovanju, definiranje odgovarajućih i mjerljivih ishoda učenja, metode za uspostavu učinkovite komunikacije u obrazovnoj ustanovi te oblike i metode rada u interaktivnoj nastavi.

Održavanje radionice predstavlja završni događaj u okviru edukacije „Curriculum GlobALE“, koju je financirala Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih kroz projekt „Promocija cjeloživotnog učenja“. Voditelji radionice bili su Valentina Bračko iz Elektrostrojarske škole iz Varaždina, Marko Atlagić iz Zdravstvenog učilišta Medical iz Zagreba te Branko Pleadin iz Strukovne škole Đurđevac.

Više na linkusmiley


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju